Sådan holder du din Facebook-konto for dig selv

Dit password til Facebook kan være nok så godt, men hvis du glemmer at logge ud på en anden computer, kan din konto havne i de forkerte hænder. Se her hvordan du får kontrollen tilbage.

Sådan holder du din Facebook-konto for dig selv

Der er efterhånden gode odds for, at du på et tidspunkt har været ude for, at en it-kriminel - eller blot en nævenyttig bruger - har tilegnet sig dit login til en onlinetjeneste.

Det kan være dit såkaldte Apple ID, din Facebook-konto eller noget helt tredje, der ryger i kløerne på en kompromisløs bruger. Og måske kan du fortsætte med at bruge din konto, mens vedkommende kigger med fra sidelinjen eller distribuerer spam og forsøger at lokke folk i dit netværk i fordærv.

Mere sikker på Facebook

På det sociale netværkssite Facebook findes der en metode, der kan hjælpe dig med at genvinde kontrollen, hvis dine login-oplysninger er havnet i de forkerte hænder.

For det første skal du naturligvis sikre dig, at du ikke svarer i bekræftende fald, når din internetbrowser spørger dig, om den skal gemme dit login. Hvis du benytter en computer, der ikke er din egen - eksempelvis en delt computer på et bibliotek - er der en markant risiko for, at en anden vil misbruge muligheden for at logge ind som dig.

Dette er det absolut vigtigste råd foruden et stærkt password.

Har du alligevel båret dig uheldigt ad, kommer nedenstående metode dig til hjælp.

Ligesom chatklienten MSN Messenger og Googles mailtjeneste Gmail har Facebook fået tilføjet en funktion, der lader dig se og afslutte aktuelle sessioner. Du kan altså se, hvor længe en given bruger foruden dig selv har været logget ind som dig med din identitet - og med hvilken browser samt styresystem.

Inden du lader paranoiaen herske, er det værd at huske, at mange benytter Facebook flere gange dagligt fra både computer og smartphone, så husk at trække vejret en ekstra gang, inden du konkluderer, at nogen uretmæssigt benytter din konto. Det kan nemlig være dig selv.

Sådan gør du

Når du er logget ind, skal du klikke på drop down-pilen i øverste højre hjørne og vælge 'Kontoindstillinger'. Når siden dukker op, skal du vælge menupunktet 'Sikkerhed' i venstre side af skærmen.

Du vil nu se en side kaldet 'Sikkerhedsindstillinger', og nederst på siden har du mulighed for at få fremvist 'Aktive sessioner'. Du har her fuld kontrol og kan afslutte eventuelt uønskede sessioner. Hvis der er fare på færde, gør du klogest i at ændre dit password omgående - og vælge et sikkert af slagsen.

Denne funktion kan også være handy, hvis du ofte glemmer at logge ud af Facebook fra forskellige enheder og gerne vil afslutte sessionerne fra ét centralt sted.

Annonce

Navnenyt fra it-Danmark

Sophie Dalsgaard Myhrmann, er pr. 1. september 2026 ansat hos Elbek & Vejrup A/S som Project Manager i Logistik & Produktion. Hun skal især beskæftige sig med projektledelse indenfor logistik og produktion. Hun er nyuddannet cand.it, i IT, kommunikation og Organisation fra Aarhus Univeristet. Nyt job

Sophie Dalsgaard Myhrmann

Elbek & Vejrup A/S

Norriq Danmark A/S har pr. 1. juni 2026 ansat Nikolaj Henrik Pieter Jansen som Junior Consultant. Han skal især beskæftige sig med at understøtte vores konsulenter med praktiske og analytiske opgaver på diverse kundeprojekter. Han kommer fra en stilling som Digital Advisor & Account Manager hos Twentyfour. Han er uddannet hos IT-Universitetet i København. Han har tidligere beskæftiget sig med salg og projektstyring. Nyt job

Nikolaj Henrik Pieter Jansen

Norriq Danmark A/S

Arctic Wolfs Network har pr. 1. september 2026 ansat Victor Dohlmann som Sales Director for Nordics. Nyt job

Victor Dohlmann

Arctic Wolfs Network