Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft på vej med stor opdatering til din pc

Månedens mysterium handler ifølge eksperterne om, hvad Microsoft mener med "omgåelse af sikkerhedsfunktion".

Computerworld News Service: Microsoft udsender i næste uge syv sikkerhedsopdateringer, der tilsammen retter otte sårbarheder i Windows og selskabets udviklingsværktøjer.

Microsoft ønsker dog ikke at bekræfte, om denne måneds opdateringer, der bliver udsendt 10. januar, vil inkludere en rettelse, der i sidste måned blev droppet i sidste øjeblik.

En af de syv opdateringer er kategoriseret som kritisk, hvilket er den højeste af Microsofts fire trusselsvurderinger.

De andre er markeret som vigtige, hvilket er den anden højeste vurdering, selvom flere af dem muligvis kan udnyttes til at plante malware på brugernes pc'er.

Kan udnyttes til at kapre system

Tre af opdateringerne retter sårbarheder, der gør det muligt at køre kode via fjernadgang.

Det betyder, at de kan udnyttes til at kapre et system, der ikke har installeret disse opdateringer, oplyser Microsoft i sin månedlige forhåndsmeddelelse.

Noget helt nyt ved denne måneds Patch Tuesday er, at Microsoft bruger betegnelsen "security feature bypass" - eller på dansk: "omgåelse af sikkerhedsfunktion" - til at beskrive en sårbarhed.

Denne betegnelse har Microsoft aldrig før brugt.

"Problemer i forhold til omgåelse af sikkerhedsfunktioner kan ikke i sig selv udnyttes af en angriber," udtaler Angela Gunn, der er talskvinde for Microsoft Security Response Center, i et blogindlæg. "Derimod kan en angriber bruge dem til at udnytte andre sårbarheder."

Andrew Storms, der er sikkerhedschef nCircle Security, giver et bud på, hvad den nye kategori eventuelt betyder.

"Der er sikkert nogen, der har opdaget en metode til enten at slukke for eller omgå en af sikkerhedsfunktionerne i Windows, hvilket kan gøre det lettere for en angriber at få adgang," siger Storms, som påpeger, at det sårbare element kan være alt fra sikkerhedsfunktionen Kontrol af brugerkonti, der kræver, at brugerne tager stilling til forskellige ting i forbindelse med installation af ny software, til DEP eller ASLR, der er to vigtige teknologier, der begge er indbygget i Windows til beskyttelse mod angreb.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere