Artikel top billede

Microsoft på vej med stor opdatering til din pc

Månedens mysterium handler ifølge eksperterne om, hvad Microsoft mener med "omgåelse af sikkerhedsfunktion".

Computerworld News Service: Microsoft udsender i næste uge syv sikkerhedsopdateringer, der tilsammen retter otte sårbarheder i Windows og selskabets udviklingsværktøjer.

Microsoft ønsker dog ikke at bekræfte, om denne måneds opdateringer, der bliver udsendt 10. januar, vil inkludere en rettelse, der i sidste måned blev droppet i sidste øjeblik.

En af de syv opdateringer er kategoriseret som kritisk, hvilket er den højeste af Microsofts fire trusselsvurderinger.

De andre er markeret som vigtige, hvilket er den anden højeste vurdering, selvom flere af dem muligvis kan udnyttes til at plante malware på brugernes pc'er.

Kan udnyttes til at kapre system

Tre af opdateringerne retter sårbarheder, der gør det muligt at køre kode via fjernadgang.

Det betyder, at de kan udnyttes til at kapre et system, der ikke har installeret disse opdateringer, oplyser Microsoft i sin månedlige forhåndsmeddelelse.

Noget helt nyt ved denne måneds Patch Tuesday er, at Microsoft bruger betegnelsen "security feature bypass" - eller på dansk: "omgåelse af sikkerhedsfunktion" - til at beskrive en sårbarhed.

Denne betegnelse har Microsoft aldrig før brugt.

"Problemer i forhold til omgåelse af sikkerhedsfunktioner kan ikke i sig selv udnyttes af en angriber," udtaler Angela Gunn, der er talskvinde for Microsoft Security Response Center, i et blogindlæg. "Derimod kan en angriber bruge dem til at udnytte andre sårbarheder."

Andrew Storms, der er sikkerhedschef nCircle Security, giver et bud på, hvad den nye kategori eventuelt betyder.

"Der er sikkert nogen, der har opdaget en metode til enten at slukke for eller omgå en af sikkerhedsfunktionerne i Windows, hvilket kan gøre det lettere for en angriber at få adgang," siger Storms, som påpeger, at det sårbare element kan være alt fra sikkerhedsfunktionen Kontrol af brugerkonti, der kræver, at brugerne tager stilling til forskellige ting i forbindelse med installation af ny software, til DEP eller ASLR, der er to vigtige teknologier, der begge er indbygget i Windows til beskyttelse mod angreb.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere