Så utrolig bliver din næste bærbare computer

Tynd som knækbrød, lang batterilevetid og smarte funktioner som touchscreen og talegenkendelse. Intel har netop afsløret, hvordan en bærbar computer kommer til at se ud om kort tid.

Hvis du i dag sidder med en klodset bærbar, som vejer mere end en skraldesæk fyldt med sten, vil du blive begejstret for Intels kommende plan.

Processor-producenten har nemlig på den store forbrugerelektronik-messe CES i Las Vegas netop vist, hvordan vores bærbare computere kommer til at se ud i den nærmeste fremtid.

Her vil Intel storsatse på de såkaldte ultrabooks, der er supertynde, har lang batterilevetid og godt med maskinkraft.

Vi har allerede set første bølge af Intel-ultrabooks, som skyllede ind os i 2011 med modeller som Acer Aspire S3, Sony Vaio Z og Asus Zenbook UX31.

Men de kommende computere får flere funktioner som touchscreen, stemmestyring og mulighed for at styre pc'en ved at vifte med hænderne, som minder om Kinect fra Xbox 360.

Desuden kan vi forvente, at de flade følgesvende får gyroskop-sensor.

Det har vi tidligere set i mobiler, og funktionen kan blandt andet bruges i spil, hvor du skal bevæge og dreje telefonen.

Intel fremviste også en prototype på en bærbar med en gennemsigtig touchscreen i stedet for en traditionel trackpad.

Computeren kaldes Nikiski, og når den er lukket sammen, betyder det gennemsigtige design, at du alligevel kan se et udsnit af skærmen med e-mail, aftaler og andre vigtige informationer.

Det foregår via Microsofts Metro-brugergrænseflade, som lanceres med Windows 8.

Når computeren er åben, fungerer touchskærmen ifølge Mashable.com som en bred trackpad, der har håndfladegenkendelse, så cursoren ikke flipper ud, når du hviler hænderne på maskinen.

Du kan se den utrolige computer i aktion i denne video (lyden er dårlig i begyndelsen):

Intel stiller en række krav, før pc-producenterne kan få lov at kalde deres maskiner ultrabooks.

De må ikke veje mere end 1,4 kilo, og de må ikke være mere end to centimeter tykke.

Batterilevetiden skal minimum være mellem fem og otte timer, og maskinerne skal være udstyret med SSD-diske i stedet for traditionelle, mekaniske harddiske.

Det sikrer en hurtigere opstart, og at den bærbare pc kan vågne fra dvale på mindre end fem sekunder.

Næste bølge af ultrabooks forventes at ramme i løbet af foråret, men Intel regner med, at det store folkelige gennembrud for de flade følgesvende først bliver efter sommerferien.

Her skal mange studerende købe nye computere til skolestart, og de tynde, lette og hurtige ultrabooks kan blive et hit.

Den første generation af ultrabooks har været baseret på Intel-platformen Sandy Bridge, mens de kommende maskiner vil benytte Ivy Bridge.

Ifølge IDG News Service fremviste Acer søndag den kommende Aspire s5 baseret på Ivy Bridge, og pc-producenten fortalte, den nye platform forbedrede processoren med 20 procent, mens grafikdelen præsterede 30 procent bedre i forhold til Sandy Bridge.

Her er en video fra Intels pressemøde på CES i Las Vegas, hvor nogle af nyhederne blev præsenteret:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere