Så utrolig bliver din næste bærbare computer

Tynd som knækbrød, lang batterilevetid og smarte funktioner som touchscreen og talegenkendelse. Intel har netop afsløret, hvordan en bærbar computer kommer til at se ud om kort tid.

Hvis du i dag sidder med en klodset bærbar, som vejer mere end en skraldesæk fyldt med sten, vil du blive begejstret for Intels kommende plan.

Processor-producenten har nemlig på den store forbrugerelektronik-messe CES i Las Vegas netop vist, hvordan vores bærbare computere kommer til at se ud i den nærmeste fremtid.

Her vil Intel storsatse på de såkaldte ultrabooks, der er supertynde, har lang batterilevetid og godt med maskinkraft.

Vi har allerede set første bølge af Intel-ultrabooks, som skyllede ind os i 2011 med modeller som Acer Aspire S3, Sony Vaio Z og Asus Zenbook UX31.

Men de kommende computere får flere funktioner som touchscreen, stemmestyring og mulighed for at styre pc'en ved at vifte med hænderne, som minder om Kinect fra Xbox 360.

Desuden kan vi forvente, at de flade følgesvende får gyroskop-sensor.

Det har vi tidligere set i mobiler, og funktionen kan blandt andet bruges i spil, hvor du skal bevæge og dreje telefonen.

Intel fremviste også en prototype på en bærbar med en gennemsigtig touchscreen i stedet for en traditionel trackpad.

Computeren kaldes Nikiski, og når den er lukket sammen, betyder det gennemsigtige design, at du alligevel kan se et udsnit af skærmen med e-mail, aftaler og andre vigtige informationer.

Det foregår via Microsofts Metro-brugergrænseflade, som lanceres med Windows 8.

Når computeren er åben, fungerer touchskærmen ifølge Mashable.com som en bred trackpad, der har håndfladegenkendelse, så cursoren ikke flipper ud, når du hviler hænderne på maskinen.

Du kan se den utrolige computer i aktion i denne video (lyden er dårlig i begyndelsen):

Intel stiller en række krav, før pc-producenterne kan få lov at kalde deres maskiner ultrabooks.

De må ikke veje mere end 1,4 kilo, og de må ikke være mere end to centimeter tykke.

Batterilevetiden skal minimum være mellem fem og otte timer, og maskinerne skal være udstyret med SSD-diske i stedet for traditionelle, mekaniske harddiske.

Det sikrer en hurtigere opstart, og at den bærbare pc kan vågne fra dvale på mindre end fem sekunder.

Næste bølge af ultrabooks forventes at ramme i løbet af foråret, men Intel regner med, at det store folkelige gennembrud for de flade følgesvende først bliver efter sommerferien.

Her skal mange studerende købe nye computere til skolestart, og de tynde, lette og hurtige ultrabooks kan blive et hit.

Den første generation af ultrabooks har været baseret på Intel-platformen Sandy Bridge, mens de kommende maskiner vil benytte Ivy Bridge.

Ifølge IDG News Service fremviste Acer søndag den kommende Aspire s5 baseret på Ivy Bridge, og pc-producenten fortalte, den nye platform forbedrede processoren med 20 procent, mens grafikdelen præsterede 30 procent bedre i forhold til Sandy Bridge.

Her er en video fra Intels pressemøde på CES i Las Vegas, hvor nogle af nyhederne blev præsenteret:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere