Nu får du snart adgang til Google TV

Efter et meget langt tilløb har Sony besluttet at sælge en medieafspiller og en Blu-Ray-afspiller med indbygget Google TV. Det giver din fladskærm nye funktioner.

Så er Google TV endelig på vej til Danmark.

Google lancerede første gang konceptet i 2010, og det blev udråbt til at revolutionere vores fladskærme.

Sådan er det ikke helt gået, og Google TV er stødt ind i problemer i USA. Det vender vi tilbage til.

Selve Google TV er et stykke software, der forvandler din fladskærm til et internet-tv. Det får ganske enkelt onlinefunktioner som browser og søgefunktion.

Den nyeste version af Google TV gør det muligt at se tv, mens du har åbne websider eller apps aktiveret på skærmen.

Der er omkring 2.000 apps fra Android Marked, der fungerer med tv-platformen, og der findes 50 apps, som er designet og særligt optimeret til tv-mediet.

Klar til juni

Sony stod bag den første officielle fladskærm med Google TV indbygget, mens Logitech har produceret en boks kaldet Revue, der kunne give dit nuværende fjernsyn samme funktionalitet.

Produkterne er dog aldrig nået til Danmark, men nu er Sony i stedet klar med netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 og Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9, som har indbygget Google TV.

De to afspillere leveres med en fjernbetjening, der er udstyret med en berøringsfølsom skærm, et fuldt baggrundsoplyst tastatur, en bevægelsessensor og en mikrofon til stemmekontrol.

Du kan dog ikke snakke dansk med fjernbetjeningen - i stedet må du hive dine bedste engelske gloser frem og nok stramme dig lidt mere an end Villy Søvndal, hvis du gerne vil styre tv'et med din stemme.

Netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 er parat til salg i juni til 1.600 kroner, mens vi må vente på Blu-Ray-afspilleren NSZ-GP9 til efter sommerferien. Den koster 2.600 kroner.

Ingen revolution

Google TV har ikke haft den store succes i USA, hvor det i første omgang har været lanceret.

Flere websider med videoindhold har langt fra været begejstret for Googles påfund og valgt at blokere for tv-platformen, og det har hæmmet konceptet med at surfe og se onlinevideo på fladskærmen i stuen.

Desuden har Logitech ikke haft den store succes med Google TV-boksen Revue.

Den har ikke solgt godt og fungerede desuden elendigt, da vi testede.

For nylig kaldte Logitech selv boksen for "en fejl" og vil ikke producere en efterfølger til Revue.

Umiddelbart så tv-platformen ud til at være på vej i kisten, men låget er ikke blevet lukket helt.

Senest har blandt andre LG og Samsung valgt at støtte op om Google TV. Og nu er Sony snart klar med de nye afspillere, der bringer Google TV ind på din nuværende fladskærm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.