Nu får du snart adgang til Google TV

Efter et meget langt tilløb har Sony besluttet at sælge en medieafspiller og en Blu-Ray-afspiller med indbygget Google TV. Det giver din fladskærm nye funktioner.

Så er Google TV endelig på vej til Danmark.

Google lancerede første gang konceptet i 2010, og det blev udråbt til at revolutionere vores fladskærme.

Sådan er det ikke helt gået, og Google TV er stødt ind i problemer i USA. Det vender vi tilbage til.

Selve Google TV er et stykke software, der forvandler din fladskærm til et internet-tv. Det får ganske enkelt onlinefunktioner som browser og søgefunktion.

Den nyeste version af Google TV gør det muligt at se tv, mens du har åbne websider eller apps aktiveret på skærmen.

Der er omkring 2.000 apps fra Android Marked, der fungerer med tv-platformen, og der findes 50 apps, som er designet og særligt optimeret til tv-mediet.

Klar til juni

Sony stod bag den første officielle fladskærm med Google TV indbygget, mens Logitech har produceret en boks kaldet Revue, der kunne give dit nuværende fjernsyn samme funktionalitet.

Produkterne er dog aldrig nået til Danmark, men nu er Sony i stedet klar med netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 og Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9, som har indbygget Google TV.

De to afspillere leveres med en fjernbetjening, der er udstyret med en berøringsfølsom skærm, et fuldt baggrundsoplyst tastatur, en bevægelsessensor og en mikrofon til stemmekontrol.

Du kan dog ikke snakke dansk med fjernbetjeningen - i stedet må du hive dine bedste engelske gloser frem og nok stramme dig lidt mere an end Villy Søvndal, hvis du gerne vil styre tv'et med din stemme.

Netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 er parat til salg i juni til 1.600 kroner, mens vi må vente på Blu-Ray-afspilleren NSZ-GP9 til efter sommerferien. Den koster 2.600 kroner.

Ingen revolution

Google TV har ikke haft den store succes i USA, hvor det i første omgang har været lanceret.

Flere websider med videoindhold har langt fra været begejstret for Googles påfund og valgt at blokere for tv-platformen, og det har hæmmet konceptet med at surfe og se onlinevideo på fladskærmen i stuen.

Desuden har Logitech ikke haft den store succes med Google TV-boksen Revue.

Den har ikke solgt godt og fungerede desuden elendigt, da vi testede.

For nylig kaldte Logitech selv boksen for "en fejl" og vil ikke producere en efterfølger til Revue.

Umiddelbart så tv-platformen ud til at være på vej i kisten, men låget er ikke blevet lukket helt.

Senest har blandt andre LG og Samsung valgt at støtte op om Google TV. Og nu er Sony snart klar med de nye afspillere, der bringer Google TV ind på din nuværende fladskærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere