Danske sub-domæner med æ, ø og å

Den danske domænenavnsudbyder Dansk Marketing Support tilbyder nu domænenavne med danske bogstaver. Det sker under det omstridte sub-domæne co.dk og betyder, at man nu kan registrere domænenavne som sødmælk.co.dk. DK-Hostmaster advarer mod de nye domænenavne, selv om de rigtige, danske domænenavne først kan bruge danske bogstaver til næste år.

Domænenavne med de danske karakterer æ, ø og å og kan nu registreres under det kontroversielle sub-domæne co.dk. Det sker, inden den danske domæneorganisation er klar med danske bogstaver i de officielle danske internet-adresser.

Domænenavnsfirmaet Digital Marketing Support lancerer muligheden for at registrere domænenavne som sødmælk.co.dk, domæne.co.dk eller århus.co.dk.

Ud over de danske karakterer kan domænefirmaet også registrere domænenavne med en lang række specialkarakterer samt de særlige karakterer fra de øvrige nordiske lande. Det betyder, at man også kan registrere domænenavne som español.co.dk, tórshavn.co.dk og cash£.co.dk.

Dansk Internet Forum og DK-Hostmaster, der har retten til at registrere domænenavne under .dk, har i flere omgange forsøgt at stoppe Digital Marketing Supports markedsføring og registrering af subdomæner under co.dk.

I Danmark har man fra starten valgt ikke at have subdomæner som i England og Japan, hvor man registrerer domæner på formen eksempelvis .co.landekode for virksomhedsnavne.

Digital Marketing Support har på den baggrund registreret domænenavnet co.dk og forsøgt at sælge domænenavne til virksomheder på formen virksomhedsnavn.co.dk. Denne fremgangsmåde er blevet bestridt af Dansk Internet Forum, som dog har tabt sagen i fogedretten, da organisationen forsøgte at inddrive co.dk. I øjeblikket afventer parterne en justifikationssag i Sø- og Handelsretten.

På den baggrund advarer administrerende direktør i DK-Hostmaster, Per Kølle, kommende kunder mod at bruge co.dk-domænenavne fra Digital Marketing Support.

- Indtil videre kan han (Anani Voulé, administrerende direktør i Digital Marketing Support, red) gøre, hvad han vil, men hvis vi en dag får lov til at inddrage hans domæne, så har hans nye kunder et problem. Han bruger nogle kunder som gidsler i et spil, som kunderne ingen chance har for at gennemskue, siger Per Kølle.

Anani Voulé afviser, at kunderne har grund til bekymring.

- De domænenavne, man kan købe hos mig, er sikrede, og de kan kun fratages ved ekspropriation og mod betaling, siger han.

Æ, ø og å i 2004

Per Kølle oplyser endvidere, at æ, ø og å i domænenavne under .dk tidligst kommer en gang til næste år.

- Vi holder en høring den 30. september, hvor vi blandt andet vil høre befolkningens syn på brugen af danske karakterer i .dk-domænenavne, siger han.

Per Kølle vil ikke spå om udfaldet af høringen, da han mener, at det er vigtigt, at befolkningen bliver hørt i denne sag, men rent teknisk er tingene i orden, oplyser han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere