Superklynge fra HP

Ny klyngeteknologi fra HP kan virtualisere hele maskinstuen, men HP's Utillity Data Center er mest til kunder med dusinvis af servere. Analytiker er positiv over for HP's initiativ.

Dagens tendens mod "en server, en opgave" betyder i større datacentre hurtigt, at administrationsomkostningerne er hastigt stigende, idet indsatsen for at styre en større flok servere stiger mere end lineært.

Dertil kommer, at rekonfiguration ved ændringer i IT-anvendelsen bliver et problem, idet kompleksiteten ved større mængder af servere også stiger kraftigt.

Vice President for HP enterprise servere i Europa, Rudi Schmickl siger:
- I dag er det et krav, at de enkelte IT-kroner rækker længere end før. Og i komplekse installationer med massevis af servere kan det hurtigt blive besværligt at administrere og specielt rekonfigurere systemerne. Traditionelle systemadministrations­værktøjer er simpelthen ikke gode nok.

En superklynge

Det er med denne baggrund, at HP har udviklet Utillity Data Center, som er en blanding af kontrolservere, systemadministrationssoftware og konsulentydelser.

Systemet bygger på, at alle servere er diskløse, at al lagring foregår i et SAN med en høj grad af virtualisering, og at netværket er fuldt switch-baseret.

Utility Data Center-systemet kan koble alle servere sammen med storage og netværksressourcer og har dermed karakter af et stort virtuelt krydsfelt.

Styringssoftwaren bygger på HP's OpenView og kan reagere på fejlsituationer via regler eller manuel indgriben. Konfiguration af automatiske reaktioner på fejl og rekonfiguration sker som et led i de konsulentydelser, som HP har lagt ind i Utility Data Center-systemet.

- Vi taler om kunder med store installationer, der er meget forskellige. Det betyder også, at løsningen skal tilpasses. Derfor skal der konsulenttimer til både i planlægnings- og konfigurationsfasen. Men driftgevinsten er stor. Vi har kunder i Europa, der melder om IT-besparelser på over 20 procent bare i det første år, siger Rudi Schmickl.

HP et hestehoved foran

Chefanalytiker i analysevirksomheden Gartner Group, Andy Butler, er positiv over for ideen om den virtuelle maskinstue. Han siger:

- Der er stor interesse for utility computing på markedet, men der er få leverandører, som har kunnet præsentere egentlige produkter og ydelser. Jeg ser HP's Utility Data Center som et realistisk første skridt. Et skridt, der sætter HP foran konkurrenterne. Det er tidligt i udviklingen af konceptet, og det er lige nu mest til kunder med store serverfarme, men jeg tror, at teknologien vil modnes nedad.

Men der er andre spillere på markedet end HP. IBM har annonceret outsourcing med en prismodel efter forbrug som deres bud på utillity computing. Men IBM's mainframes har i årevis haft mulighed for at skrue op og ned for kapaciteten efter behov og afregne derefter. Men IBM z-Series er ikke standard i alle maskinstuer.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere