Artikel top billede

NemID: Derfor er vores Java-løsning sikker

Ja, der ER sikkerhedsproblemer i Java, men de rammer ikke din NemID - hvis du blot husker at gøre noget selv, mener selskabet bag løsningen.

Læs også: Java er en bombe under din sikkerhed.
 
Nets, der står bag NemID, afviser, at der er sikkerhedsproblemer i krydsfeltet mellem Java og NemID, selv om virksomheden erkender, at antallet af angreb mod Java er massivt stigende.

"Vi mener, at vi har ramt den rigtige balance mellem brugervenlighed og sikkerhed med den nuværende løsning," fortæller Ulrik Marschal, som er kommunikationskonsulent i Nets.
Han afviser desuden påstanden om, at NemID skubber et sikkerhedsproblem ud til brugeren ved at stille krav om, at der installeres et Java-plugin i browseren.

"Det er rigtigt, at der er sikkerhedsproblemer med Java, men hvis softwaren er opdateret, er sikkerhedsrisikoen meget lille, og vi har endnu ikke set tegn på, at det er en forkert løsning, vi har valgt," siger Ulrik Marschal.

"Men vi har - sammen med myndigheder og banker - en uddannelsesfunktion i forhold til brugerne for at få dem til at opdatere softwaren," erkender han.

Svaret er opdatering

Valget af Java-platformen begrunder Nets blandt andet med følgende:

"Vi anvender Java i NemID, da der er en del funktionaliteter, som bedst løses med denne teknologi. Eksempelvis er der en række kryptografiske protokoller, som sikrer end-to-end-sikkerhed fra appletten og helt ind i det såkaldte Hardware Security Module (HSM) hos Nets DanID," fortæller Ulrik Marschal.

Trods uenighed om ansvar og sikkerhedsproblemstillinger lyder løsningen på højere sikkerhed i den eksisterende Java-løsning samstemmende: Opdatering.

Mange af de sårbarheder, der udnyttes i Java, er nemlig gammelkendte problemer, som kan afhjælpes ved at opdatere til den nyeste version.

Traditionelt har det været besværligt at opdatere Java, ikke mindst fordi de tidligere versioner har været dårligt bygget fra starten.

Ældre versioner af Java er eksempelvis ikke blevet slettet fra harddisken, når en ny version er blevet installeret, hvilket betyder, at angribere stadig har kunnet bruge svaghederne i den gamle version på trods af opdateringen.

Samtidig er det også en relativt ny funktion i programmet, at det automatisk søger efter nye versioner.

"Et af de helt store problemer er, at folk køber en ny computer i Bilka eller Elgiganten med en gammel version af Java installeret, og ikke får opdateret til den nyeste version efterfølgende," fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.
Tingene er dog blevet bedre, siger de sikkerhedseksperter, som Computerworld har talt med, men det kræver stadig, at man opdaterer til de nye versioner.

Ifølge Oracle, der varetager udviklingen, kører 1,1 milliard desktop-maskiner Java.
 
Læs også: Java er en bombe under din sikkerhed.
IT-JOB

Vitec Visiolink ApS

Android Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder til Motor- og ESDH-systemer

Capgemini Danmark A/S

Senior Test Manager

Fibertex Personal Care

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?