Artikel top billede

NemID: Derfor er vores Java-løsning sikker

Ja, der ER sikkerhedsproblemer i Java, men de rammer ikke din NemID - hvis du blot husker at gøre noget selv, mener selskabet bag løsningen.

Læs også: Java er en bombe under din sikkerhed.
 
Nets, der står bag NemID, afviser, at der er sikkerhedsproblemer i krydsfeltet mellem Java og NemID, selv om virksomheden erkender, at antallet af angreb mod Java er massivt stigende.

"Vi mener, at vi har ramt den rigtige balance mellem brugervenlighed og sikkerhed med den nuværende løsning," fortæller Ulrik Marschal, som er kommunikationskonsulent i Nets.
Han afviser desuden påstanden om, at NemID skubber et sikkerhedsproblem ud til brugeren ved at stille krav om, at der installeres et Java-plugin i browseren.

"Det er rigtigt, at der er sikkerhedsproblemer med Java, men hvis softwaren er opdateret, er sikkerhedsrisikoen meget lille, og vi har endnu ikke set tegn på, at det er en forkert løsning, vi har valgt," siger Ulrik Marschal.

"Men vi har - sammen med myndigheder og banker - en uddannelsesfunktion i forhold til brugerne for at få dem til at opdatere softwaren," erkender han.

Svaret er opdatering

Valget af Java-platformen begrunder Nets blandt andet med følgende:

"Vi anvender Java i NemID, da der er en del funktionaliteter, som bedst løses med denne teknologi. Eksempelvis er der en række kryptografiske protokoller, som sikrer end-to-end-sikkerhed fra appletten og helt ind i det såkaldte Hardware Security Module (HSM) hos Nets DanID," fortæller Ulrik Marschal.

Trods uenighed om ansvar og sikkerhedsproblemstillinger lyder løsningen på højere sikkerhed i den eksisterende Java-løsning samstemmende: Opdatering.

Mange af de sårbarheder, der udnyttes i Java, er nemlig gammelkendte problemer, som kan afhjælpes ved at opdatere til den nyeste version.

Traditionelt har det været besværligt at opdatere Java, ikke mindst fordi de tidligere versioner har været dårligt bygget fra starten.

Ældre versioner af Java er eksempelvis ikke blevet slettet fra harddisken, når en ny version er blevet installeret, hvilket betyder, at angribere stadig har kunnet bruge svaghederne i den gamle version på trods af opdateringen.

Samtidig er det også en relativt ny funktion i programmet, at det automatisk søger efter nye versioner.

"Et af de helt store problemer er, at folk køber en ny computer i Bilka eller Elgiganten med en gammel version af Java installeret, og ikke får opdateret til den nyeste version efterfølgende," fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.
Tingene er dog blevet bedre, siger de sikkerhedseksperter, som Computerworld har talt med, men det kræver stadig, at man opdaterer til de nye versioner.

Ifølge Oracle, der varetager udviklingen, kører 1,1 milliard desktop-maskiner Java.
 
Læs også: Java er en bombe under din sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere