Artikel top billede

Her er hackernes foretrukne arbejds-metode

En bestemt klassisk hackermetode anvendes i 97 procent af alle sikkerheds-brud. Alligevel har sikkerhedsfolkene åbenbart problemer.

Computerworld News Service: SQL-injektion er blevet anvendt i hackerangreb i over 10 år, og de it-sikkerhedsprofessionelle burde være mere end dygtige nok til at beskytte mod denne teknik.

Alligevel er SQL-injektion en del af billedet i hele 97 procent af alle tilfælde af kompromittering af data på verdensplan, påpeger Neira Jones, der er chef for betalingssikkerhed hos finansvirksomheden Barclays. 

Neira Jones mener, at hackere udnytter virksomheders utilstrækkelige og ofte forældede informationssikkerheds-praksis.
Med henvisning til de seneste tal fra Storbritanniens National Fraud Authority oplyser hun , at identitetstyveri årligt koster Storbritannien 24 milliarder kroner og påvirker over 1,8 millioner mennesker.

"Datakompromittering vil statistisk set med sikkerhed forekomme," fremhæver Jones.

"Ser man på, hvad offentligheden bekymrer sig om, så er beskyttelsen af personfølsomme oplysninger faktisk på samme niveau som forhindring af kriminalitet."

Sådan fungerer SQL-injektion

SQL-injektion er en teknik til at indsætte fremmed kode, der udnytter sårbarheder i et websites software.

Herved kan angriberen blive i stand til at foretage enhver SQL-forespørgsel eller -kommando på database-serveren via den kompromitterede webapplikation.

I oktober 2011 plantede angribere eksempelvis skadelig JavaScript på Microsofts ASP.Net-platform.

Dette fik de besøgendes browsere til at indlæse en iframe med et ud af to skadelige og uautoriserede websites, som forsøgte at installere malware på den besøgendes pc ved hjælp af flere forskellige såkaldte drive-by-angreb mod browseren.

Microsoft har i hvert fald siden 2005 selv leveret information til ASP.Net-programmører om, hvordan man beskytter mod SQL-injektion.

Alligevel lykkedes det dette angreb at påvirke cirka 180.000 websider.

Neira Jones argumenterer for, det er nødvendigt, at  datakriminalitet og databeskyttelse rykker højere op på bestyrelsernes dagsordener.

Ét skridt af gangen

For at det skal komme til at ske, er it-sikkerhedscheferne nødt til at vurdere risikoniveauet i deres organisationer og tage det hele ét skridt af gangen.

"Jeg siger altid, hvis nogen siger APT (advanced persistent threat, eller på dansk avanceret vedvarende trussel, såsom spionage eller terrorisme udført eller støttet af en fjendtlig stat eller organisation, red.), at en engel dør i himlen, for det er ikke ATP'er, der er problemet," siger Jones.

"Dermed ikke sagt, at de ikke eksisterer, men lad os lige løse de grundlæggende problemer først. Er man fuldstændigt sikker på, at man ikke er sårbar overfor SQL-injektioner? Og har man kodet sin webapplikation på en sikker måde?"

Generelt tager det seks til otte måneder for en organisation at finde ud af, at dens data er blevet kompromitteret i et angreb, tilføjer Neira Jones.

Ved at kende sin risikoprofil og træffe nogle enkle, proaktive foranstaltninger såsom modellering af trusselsscenarier kan man dog ifølge Jones forhindre op mod 87 procent af alle angreb.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.