Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Så godt er Samsung Smart Tv

Med et internet-tv fra Samsung kan du gå amok i videoudlejning over nettet og en verden af internettjenester. Men virker det?

Test: Så godt er Samsung Smart Tv

Anmeldelse: Samsung Smart Tv er koreanernes helt store salgsargument, når Samsung vil sælge fladskærme.

Du bliver lovet filmudlejning over nettet, apps som på din mobil, adgang til sociale tjenester og websurf fra tv'et.

Men holder det? Det har vi undersøgt.

Vi har tidligere kigget nærmere på både Sony Internet Tv og Philips Smart Tv. Nu er det tid til at finde ud af, hvordan Samsung klarer opgaven.

Testen er foretaget på et Samsung UE55D8005YU, men det indbyggede smart-tv skulle gerne være samme oplevelse på en lang række af fjernsyn fra Samsung. Se en oversigt på bunden af denne side.

Gå amok i apps

Fra din smartphone kender du nok App Store eller Android Marked, der giver dig mulighed for at hente en masse små programmer til din telefon.

Det samme kan du til dit tv med Samsung Apps. 

Udvalget er imponerende stort i forhold til andre smart-tv-løsninger. Du finder en bunke video-apps, små spil, underholdning til ungerne og sociale tjenester. 

Meget af det har du nok ikke brug for, men der er alligevel flere praktiske eller sjove apps. 

På mange fjernsyn kan det være lidt et helvede at indtaste sine kontooplysninger til Facebook, Twitter, videotjenester og meget andet, da det kræver en milliard tastetryk på fjernbetjeningen.

Det er det også på Samsung Smart Tv, men du slipper for at gøre det helt så ofte. Du kan nemlig lave en konto på tv'et, hvor du indtaster kodeord og brugernavn på alle dine andre tjenester. Så behøver du kun at logge ind på denne ene Samsung-konto, som så vil logge dig på resten.

Er sikkerheden i orden?

Nemheden går dog lidt på kant med sikkerheden. Vores test-tv har tidligere været ude hos en anden dansk gadgetanmelder, som havde glemt at logge ud.

Det gjorde vi naturligvis for ham, men hvis nogen nu stikker af med dit tv, så vil Kasper og Jesper og Jonathan have fuld adgang til alle dine netkonti.

Vi har forgæves forsøgt at lede efter en hjemmeside, hvor du kan administrere denne centrale Samsung-konto, så den eksempelvis kan spærres eller få ændret kodeord. Sådan en side ville eller være praktisk, da du i stedet ville kunne indtaste kontooplysninger fra din computer i stedet ved oprettelsen.

Filmudlejning til en guldmedalje

Både Sony og Philips skuffede, når det kom til udvalget af filmudlejningstjenester.

Det gør Samsung ikke.

Du får adgang til YouSee Web-tv, selv om du hverken har kabeltv eller bredbånd fra YouSee.

Gennem denne tjeneste finder du et stort udvalg af film, du kan leje fra 29 til 39 kroner. Samtidig giver YouSee dig 100 ældre film, du kan se gratis.

De mange film er blandt andet sorteret efter temaer, hvor et af dem er 'hukommelsestab'. Herunder finder du intet mindre end seks film.

Du får også adgang til SF Anytime, der også har et pænt udvalg af både nye og ældre film.

Er det ikke nok? Så fyr gang i ViaPlay, der ud over et solidt filmudvalg også giver adgang til Viasat-programmer som Paradise Hotel og Familien fra Bryggen.

Så kan du være helt sikker på, at du bliver træt af Linse Kessler.

Webbrowser med Flash

Samsung Smart Tv giver dig en webbrowser, der er yderst funktionsdygtig. I modsætning til browseren i mange andre fjernsyn kan Samsungs vise Flash-video.

Det betyder, at du eksempelvis kan se videoklip her på siden eller på DR NU.

I teorien hvert fald, for du skal være udstyret med meget stor tålmodighed. Browseren er langsom, og tv'et føles virkelig presset, når du prøver at starte en video.

Du skal virkelig ville se det klip, du prøver at starte, hvis den når at afspille, inden du har lukket browseren ned i arrigskab.

Herudover fungerer browseren dog fint, og du får endda mulighed for at have sider åbne i flere faneblade som med en moderne browser på computeren.

En anden smart ting er, at du har mulighed for at have et lille tv-billede i nederste højre hjørne af hjemmesiden, så du rent faktisk kan se og høre, hvornår programmet starter igen, hvis du nu surfer i en reklamepause.

Er et Samsung Smart Tv værd at købe?

Med Samsung Smart Tv får du et hav af streaming-tjenester, hvor du kan se film og tv fra nettet.

Du får et stort udvalg af apps.

Samsung Smart Tv har en pæn brugergrænseflade og virker gennemarbejdet på de fleste områder.

Dog halter oversættelsen til dansk, hvilket gør det svært at regne ud, hvad nogle funktioner gør. Eksempelvis hedder programoversigten 'vejledning', der er meget direkte oversat fra det engelske 'guide'.

Det er et plus, at du kan bruge webbrowseren og tjenester som Facebook og Twitter, mens du ser tv. Det giver rigtig meget mening, men er desværre ikke altid muligt på andre smart-tv-løsninger.

Desværre virker det, som om fjernsynets indmad ikke helt er god nok til de mange funktioner. Ting loader langsomt, hvilket gør tunge opgaver som Flash i browseren næsten ubrugeligt.

Alt i alt er Samsung Smart Tv dog noget lækkert ekstraudstyr til en fladskærm, der giver dig merværdi.

Med Samsung Smart Tv får du en bedre internetoplevelse, end mange andre tv-producenter giver dig, men der er nu stadig god plads til forbedringer.  

Læs også:
Test: Sådan virker Sonys internet-tv
Test: Her er dommen over Smart-tv fra Philips




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere