Sådan indlejrer du en skrifttype i et Word-dokument

Benytter du en skrifttype i dit Word-dokument, der ikke er standard? Så er det ikke sikkert, modtageren ser dokumentet, som det var tiltænkt. Lær finten her og slip for problemet.

Sådan indlejrer du en skrifttype i et Word-dokument

Kender du problemet med, at modtagerne ikke ser dit tekstdokument, som du havde tiltænkt det?

Problemet kan eksempelvis opstå, hvis du gemmer et Word-dokument i det nye 2010-filformat - og forventer, at det vil se lige så godt ud i det gratis OpenOffice. Eftersom OpenOffice benytter andre skrifttyper, er det dog langt fra garanteret.

Hvis du vedhæfter skrifttypen, også kaldet fonten, sammen med dokumentet vil det normalt betyde, at du helt kan undgå problematikken. Men for mindre erfarne brugere er det ikke nødvendigvis nogen optimal løsning, og vi skal ej heller forglemme, at det tager tid for modtageren.

En enkel løsning kan derfor være at indlejre skrifttypen i selve dokumentet. Det vil godt nok betyde, at filstørrelsen øges, men omvendt undgår du de føromtalte problemer.

Sådan gør du

For at løse problemet skal du starte Word 2010 og klikke på fanen 'Filer'. Når menuen åbnes, skal du finde frem til menupunktet 'Indstillinger', der er placeret nederst i venstre side. Vælg dernæst 'Gem' og find den nederste indstilling, der hedder 'Integrer skrifttypen i filen'.

Nu får du et Word-dokument, hvor du kan være sikker på, at modtageren ser dokumentet som tiltænkt.

Et alternativ er at oprette en PDF-fil, som du har mulighed for at vælge på drop down-menuen, når du gemmer dokumentet. Så er du ligeledes sikker på, at skriftypen bevares, selv om modtageren som udgangspunkt er forhindret i at redigere dokumentet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere