Artikel top billede

Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service?

Malware-branchen har udviklet sig til en tjekket og professionel industri. Se her, hvordan den opererer.

Læs også: Derfor er det så svært at fange malware-svindlere.

Computerworld News Service: De er godt organiserede. De er nøjeregnende med produktkvaliteten, og de arbejder hårdt på at gøre det effektivt og skalerbart.

De er enormt interesserede i kundeservice, og de tilbyder ekstra support efter salget. De inddrager endda deres brugere i produktudviklingen.

Det lyder alt sammen godt, men formålet for anstrengelserne er tyveri.

De er malware-købmænd; de tjener deres penge på at hjælpe andre med at stjæle fra legitime forretninger og uskyldige kunder.

Arbejder som en industri

Og så har de udviklet sig hen imod et punkt, hvor de nu arbejder på nogenlunde samme måde som den legitime software-industri.

Det er muligt at købe malware i det, der svarer til en app store, eller også kan man vælge en kontrakt på 'malware-as-a-service'.

"Malwarens livscyklus er det mest fascinerende aspekt," skriver Pierluigi Paganini, som er certificeret etisk hacker og grundlægger af Security Affairs i Italien, i en artikel på Infosec Island.

"Lige fra design, over udgivelsen og til den efterfølgende support - hvert niveau er implementeret med øje for alle detaljer," fortæller han.

Markederne modnes

Et af de mest berømte eksempler er trojaneren Zeus, der er designet til at stjæle bankinformationer, og som kan tilpasses med nye funktioner, som kunderne gerne vil have. Det anslås, at omkring 3,6 millioner computere i USA er blevet kompromitteret af botnettet Zeus.

I begyndelsen af januar kunne det israelske sikkerhedsfirma Trusteer fortælle om en ny version af trojaneren SpyEye, som erstatter oplysningerne i ens netbank, så brugerne ikke opdager, at deres penge er væk.

Botnet-markedet er ikke noget nyt. Men det er ved at blive modent, og det er mere mangfoldigt og farligere end nogensinde før.

Kevin McAleavey, der er medgrundlægger og chefarkitekt for KNOS Project i Albany, New York, har brugt mere end et årti på at udvikle og researche antimalware-produkter, og han mener, at den udvikling, vi oplever, er logisk.

"Nutiden 'professionelle' var amatører engang, og med det mener jeg forfatterne til selve malwaren," siger han.

"Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at det, der engang blev gjort 'for sjov', kan udnyttes af kriminelle til at tjene penge og af myndigheder til deres egne formål."

Læs også: Derfor er det så svært at fange malware-svindlere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere