Sådan installerer du Windows uden optisk drev

Stadigt flere kompakte bærbare må undvære optisk drev. Vi har fundet en ligetil løsning på, hvordan du alligevel installerer dit styresystem. Se hvor nemt det er her.

Sådan installerer du Windows uden optisk drev

Netbooks og ultrabooks er formidable til mange formål, men den kompakte størrelse gør, at der typisk ikke er inkluderet et optisk drev.

Så mens du måske ikke tænker over problematikken, fordi computeren er præ-installeret med Windows 7, så er der gode odds for, at du en dag får brug for at installere Windows på ny.

Der findes mange mere eller mindre nørdede metoder til at overføre installationsfilerne fra Windows-dvd'en til en USB-nøgle, men vi har fundet frem til et program, der gør processen så enkel, at du blot skal vælge kilde- og destinationsdrevet samt klikke 'Næste' nogle gange. Du behøver altså ikke bruge timevis i selskab med et avanceret brænderprogram.

Programmet hedder, meget passende, WinToFlash, og det er gratis at benytte.

Start fra USB-nøglen

Når filerne er overført, har du en såkaldt bootable USB-nøgle, som din computer kan starte op fra. For at løse opgaven skal du i sagens natur have en USB-nøgle med tilstrækkelig kapacitet. Hvis du har tre gigabyte, fungerer det fint.

Endelig skal din computers BIOS understøtte at boote fra et USB-drev - noget som de fleste nyere computere understøtter. 

Når du starter computeren op, trykker du normalt på Delete-tasten (dette kan dog være ændret afhængig af producenten), hvorefter du befinder dig i computerens mest grundlæggende indstillinger. Frem for at starte op fra det optiske drev skal du vælge USB-nøglen.

En af fordelene ved USB-installationen er også, at hastigheden typisk er væsentligt bedre sammenlignet med den traditionelle dvd - hvis din USB-nøgle altså ikke er et oldtidsfund.

Se processen her

Herunder kan du se de enkelte steps, du skal igennem for at trylle Windows 7 over på USB-nøglen. Programmet finder du her

WinToFlash befinder sig stadig på betastadiet, men vi har ikke haft problemer med værktøjet, da vi benyttede det til at installere Windows 7 på vores mini-pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere