Artikel top billede

EU vil tvinge danske teleselskabers SMS-priser ned

Danske teleselskaber skal tilbyde samme priser til udenlandske selskaber som til selskaberne på det danske marked, siger kommissionen.

EU-Kommissionen indleder en sag mod Erhvervsstyrelsen (tidligere IT og Telestyrelsen), hvis praksis for regulering af SMS-priser skal kulegraves. Det meddeler kommissionen i en pressemeddelelse.

Kommissionen har skrevet til Erhvervsstyrelsen og udtrykt "alvorlige tvivl" om dens praksis for regulering af sms-terminerings-priser.

Termineringsprisen er det beløb, som det modtagende teleselskab tager fra afsender-teleselskabet, når en tele-bruger ringer eller sender en sms til person, der er kunde i et andet selskab end hans eget.

Fastsat øvre grænse

Sms-terminerings-prisen for danske selskaber er reguleret - og har altså en fastsat øvre grænse, mens danske teleselskaber selv må bestemme, hvor meget de vil tage sig betalt for at sende sms'er til udenlandske selskaber.

"Det afgørende for, om terminerings-taksten er underkastet regulering, er, om det udenlandske selskab konkurrerer om de samme kunder som det danske selskab, og det har vi ikke vurderet var tilfældet i den pågældende sag," siger Helle Bøjen Larsen, kontorchef i Erhvervsstyrelsens markedskontor til ComON.

Det er selskabet Lycamobile, der har givet anledning til EU-Kommissionens sag mod Erhvervsstyrelsen.

Lycamobile har været aktiv på det danske marked siden 2010.

Selskabet er et såkaldt MVNO uden eget telenet.

Sagen er kommet op nu, fordi Erhvervsstyrelsen har anmeldt sit udspil for regulering af sms-terminerings-taksten for dette selskab til EU-Kommissionen.

Hvis EU-Kommissionens kulegravning af den danske praksis fører til en ændring af reguleringen af sms-termineringstakster ved levering til udenlandske teleselskaber, vil det sandsynligvis blive billigere at sende udenlandske sms'er til danskerne.

Men indgrebet fører ikke til de store ændringer for danske telebrugere.

"Efter vores opfattelse vil EU-indgrebet betyde, at udenlandske selskaber kan give deres kunder billigere priser uden, at det nødvendigvis kommer danske kunder til gode den anden vej," siger Helle Bøjen Larsen.

Læs EU-Kommissionens forklaring om sagen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere