Artikel top billede

Verdens telebosser: Her er vores vilde vækst-planer

Mobile World Congress: Teleindustrien har ændret verden med den mobile revolution. Nu vil den gøre det igen, siger topdirektørne fra nogle af verdens største teleselskaber.

Læs også:

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer

Mobile World Congress, Barcelona: Videosamtaler, Near Field Communications, smarte apps og services - og en industri, der samarbejder mere og reguleres mindre.

Det er opskriften på, hvordan den globale teleindustri kan fastholde væksten i de kommende år.

I hvert fald var det hovedbudskaberne fra nogle af de helt tunge telebosser, da dette års Mobile World Congress blev ringet ind i Barcelona.

"Vores industri har vist sig at være en global succes-historie, der overgik alle forventninger," indledte Franco Bernabè, formand for GSMA og administrerende direktør i Telecom Italia Group.

"Vi har transformeret mobilitet fra noget, der skabte forbindelse fra en person til en anden til noget, der binder hele verdens befolkning sammen," sagde han.

Netværkene skal forbedres

Satidig pegede han dog på, at industrien har nogle klare udfordringer, der skal tages hånd om, hvis væksten skal fortsætte.

Samme konklusion havde alle de andre talere ved morgens keynote:

"Vi skal investere i netværk, og vi skal kunne møde volumen-kravene," lød det fra Li Yue, administrerende direktør i China Mobile.

Det kinesiske teleselskab har svimlende 655 millioner abonnenter.

Samme melding kom fra Vittorio Colao, adminstrerende direktør i Vodafone.

"Kunder forventer 100 procent adgang til netværk, der giver mulighed for video."

"Spektrum er helt essentielt. Vi er nødt til at ændre vores syn på det fremadrettet," sagde han.

Netop derfor var teledirektørerne også klar med en advarsel om  mod hæmmende teleregulering.

"Vi skal have stoppet denne autopilot-regulering. Det er et levn fra fortiden," sagde Vittorio Colao med henvisning til eksempelvis terminerings- og roaming-regulering."

Her kan der tjenes penge


Alle teleselskaberne søger svar på, hvor deres forretninger skal bevæge sig hen i de kommende år. Hvad er det kunderne efterspørger, og hvordan skruer man forretningsmodellen, så indtjeningen er så høj som mulig.

Analysehuset Gartner vurderede i januar, at der i 2012 samlet vil blive spenderet næsten 13 billioner kroner på markederne for tele-udstyr og tele-services.

Det er et ubegribeligt stort beløb - og det vokser. Hvad angår tele-udstyr med 6,9 procent i forhold til 2011 og med 2,3 procent inden for tele-services.

Ralph de la Vega, administrerende direktør i AT&T Mobility, fremlagde udviklingen i industrien på følgende måde:

"Vi ændrede verden - men gæt hvad: Vi er ikke færdige"

Han pegede på, at der er adskillige drivere i industrien, der kan hjælpe med at sikre væksten i de kommende år.

NFC er en af dem, selvom denne teknologi ellers hidtil har stået lidt i stampe.

Samtidig står det klart, at forbrugernes vilde dataforbug kun vil vokse i de kommende år. Ifølge Cisco vil det globale forbrug at mobil-data vokse med en faktor 18 fra i dag til år 2016.

"Mens der i dag er seks milliarder mobile enheder, der har internetforbindelse, vil det antal være vokset til 10 milliarder om blot fire år," sagde Ralph de la Vega.

"Vi skal blive ved med at udvide vores netværks-spektrum og udvikle forretningsmodellerne. Og så er der ingen innovation i denne industri, der kan ske uden investeringer."

"Jeg tror, at vi, hvis vi fortætter med at investere i økosystemet, har fantastiske muligheder foran os," lød budskabet fra AT&T-chefen.

Læs også:

Her skal slaget stå mellem verdens store telefirmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.