Artikel top billede

Intel satser på åben kontorpakke til ultrabooks

Intel er blevet medlem af The Document Foundation og er begyndt at distribuere LibreOffice via AppUp Center.

Computerworld News Service: Intel er begyndt at distribuere den åbne kontorprogrampakke LibreOffice fra SUSE via AppUp Center - Intels applikationsbutik til enheder med Intel-processorer med særligt fokus på ultrabooks.

Dette åbne alternativ til Microsoft Office er tilgængeligt fra Intel i en udgave med understøttelse af fem sprog: Engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.

"Jeg har anvendt LibreOffice fra dag ét til præsentationer ved konferencer og til dataanalyse," siger Dawn Foster, som er open source-community lead hos Intel.

"Vores udviklere har arbejdet med kildekoden til LibreOffice for at optimere den til Intels hardware. Det var oplagt at føje den til AppUp Center, hvilket vil være spændende nyt for alle ultrabook-brugere."

Kalder egen support for verdensklasse

Intel er også blevet medlem af The Document Foundations advisory board, som rådgiver og finansierer LibreOffice-projektet.

"Vi byder Intel velkommen til The Document Foundation og ser frem til at samarbejde med dem," siger Dr. Gerald Pfeifer, som er produktchef hos SUSE.

"Det er godt at se Intel stille LibreOffice til rådighed gennem en spændende ny kanal, så flere og flere brugere kan opleve LibreOffice på Windows med adgang til vores support i verdensklasse, der kan gøre organisationer mere produktive, mens de nedsætter omkostningerne."

LibreOffice er en community-drevet forgrening af OpenOffice.org og så dagens lys i 2010 under forvaltning af The Document Foundation efter Oracles opkøb af Sun Microsystems. Der står en stribe store navne bag LibreOffice heriblandt Red Hat, Google, Novell og Canonical. Den seneste version, LibreOffice 3.5, blev offentliggjort for en uges tid siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.