Artikel top billede

Disse Windows 8-funktioner vil virksomheder synes om

Windows 8 er fyldt med funktioner, som mange virksomheder sikkert vil synes om. Se nogle af dem her.

Computerworld News Service: Windows 8 Consumer Preview er ikke det eneste nye Microsoft-download af interesse for virksomhederne.

En anden udgivelse er 'Product Guide for Businesses' - en 15 sider lang PDF med en gennemgang af de mest relevante funktioner og teknologier i Windows 8 for virksomheder.

Guiden er fyldt med stavefejl, men alligevel giver den et velorganiseret overblik både over mange af de funktioner, som er offentliggjort tidligere, og detaljer, der har været hemmeligholdte indtil nu.

Her er fem af de punkter i Microsofts guide, som nok får mest betydning for virksomheder.

Windows To Go

Windows To Go gør det muligt for virksomheder at skabe deres eget skræddersyede installation, bedre kendt som et 'image' på et flash-drev. Image-filen kan indeholde alle de applikationer og indstillinger, som bliver brugt på arbejdscomputere i virksomheden.

På den måde kan medarbejderne for eksempel bruge drevet til opstart af deres egen Windows 7 eller 8-kompatible computer derhjemme og dermed få adgang til arbejdsrelaterede funktioner uden at kompromittere arbejdspladsens sikkerhed.

Mobil produktivitet

Windows 8 blev designet med mobile enheder i tankerne, og det vil indeholde en række mobil-venlige funktioner.

Udover Windows To Go vil funktioner som Direct Access gøre det muligt for virksomheder med Windows 8 Server at skabe en VPN-lignende sikker forbindelse mellem brugerens enheder og arbejdsressourcer som forretningsapplikationer og interne hjemmesider.

Indbygget support af mobilt bredbånd skal gøre det lige så let at arbejde via en 3G eller 4G-forbindelse, som det er via Wi-fi.

Internet Explorer 10

Windows 8 inkluderer Internet Explorer 10, som Microsoft referer til på to måder.

Dels som "Internet Explorer", der er den touch-baserede version af browseren, som kører på Metro-brugerfladen, og dels som "desktop-versionen af Internet Explorer", der ligner IE9 og kører på desktop-brugerfladen.

De fleste funktioner til sikkerhed, management og performance fra tidligere versioner af IE er stadig tilgængelige i begge de nye versioner, men Metro-versionen er som udgangspunkt "plug-in free".

Forretningsapplikationer, der er afhængige af Active X-kontroller, der nu bliver beskrevet som "legacy", vil kun fungere i desktop-versionen.

Sikkerhed

Windows 8 indeholder også nye funktioner til beskyttelse imod malware og virus.

Den nye "trusted boot process" bruger Secure Boot til at loade antimalware tidligt i opstartsprocessen og på den måde forhindre rootkits i at overtage kontrollen med maskinen.

Når den bliver installeret på hardware med et såkaldt "Trusted Platform Module", så kan hele opstartsprocessen "måles, signeres og gemmes" og endda evalueres af en remote server, der kan validere pc'ens integritet.

Når computeren kører, kan AppLocker sættes til at kontrollere, hvilke applikationer, en medarbejder kan bruge, og hvilke filer, applikationerne kan få adgang til, for at forhindre malware i at få adgang til følsomme forretningsdata.

Management

Funktioner til management og sikkerhed fra Windows 7 vil også være også tilgængelige i Windows 8, selv om værktøjer som Application Compatibility ToolKit og User State Migration Tool skulle gøre implementeringen af Windows 8 meget hurtigere og nemmere.

Windows System Restore er blevet opdateret og omdøbt til Refresh, og funktionen kan genskabe en ikke-fungerende pc uden at miste brugerens indstillinger og data.

En lignende ny funktion, kaldet Reset, gør det muligt for virksomhederne at slette data og applikationer fra maskinen, inden den skal anvendes til nye formål eller måske sælges.

Du kan finde Microsofts fulde Product Guide for Businesses på virksomhedens hjemmeside Explore Windows 8.

Læs også: Galleri: Sådan fungerer Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere