Prøv selv: Hypet iPhone-app endelig klar til Android

Det er en af de mest hypede apps til iPhone, og nu er den endelig klar til Android. Find ud hvorfor foto-app'en Instagram er blevet et kæmpe hit - og prøv den selv gratis.

En af de mest populære apps til iPhone har længe været Instagram, og ejere af Android-mobiler har forgæves ledt efter den i Google Play (det tidligere Android Marked).

Men for en uge siden var det slut med at skule misundeligt mod æblefolket, der hyggede sig med foto-app'en, som udmærker sig ved at forvandle kedelige mobil-billeder til lækre retro-fotos.

Det foregår ret enkelt ved, at Instagram beskærer og lægger en række filtre hen over et mobilbillede, så det kunne se ud til at være taget med et gammelt Kodak- eller Polaroid-kamera.

Billederne kan derefter nemt deles på nettet via sociale medier, og det er blevet en kæmpe succes.

Festen ser ud til at fortsætte på Android-platformen, hvor Instagram blev downloadet over en million gange på under 12 timer, da app'en blev lanceret.

Det er gratis at downloade Instagram, og det er muligt via Google Play eller via App Store.

App scorer milliarder

Det er ikke kun brugerne, som er begejstrede over den superhypede app.

For få dage siden valgte Facebook at fiske en milliard dollar, cirka 5,6 milliarder kroner, op af pengetanken og købe app'en.

Det er dog ikke kun app'en, som er interessant for det sociale netværk, men formentlig også de omkring 30 millioner registrerede brugere, som Facebook dermed får adgang til.

Det er ikke alle, der er danser jubeldans over handlen, og flere steder på nettet surmules der over, at Instagram nu ikke er så cool som før.

Samtidig er der frygt for, at det ikke længere vil være muligt at dele billeder på andre sociale netværk end Facebook.

Det afviser grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg, og han slår på sin Facebook-side fast, at Instagram vil fortsætte med samme medarbejdere som hidtil og arbejde uafhængigt af verdens største sociale netværk.

Massevis af alternativer

Selv om Instagram er populært, findes der faktisk andre apps, som også er glimrende til at skabe flotte og anderledes fotos.

Vi har tidligere gennemgået fem af de bedste til iPhone.

Men apps gør det ikke alene. Hvis du vil tage gode billeder med din telefon, så skal du have styr på de mest basale foto-teknikker.

Det er ikke så kompliceret, og du kan i denne artikel lære at blive bedre til at skyde fotos med din mobil.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere