Artikel top billede

Rygte: Facebook ved at købe Microsofts Bing

Et af teknologi-branchens mest sejlivede rygter er, at Facebook vil købe Microsofts søgemaskine Bing. Læs her, hvorfor medieverdenen er gået i selvsving over rygtet.

Læs også: 

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Google ændrer sin søgemaskine fundamentalt

Jungletrommerne buldrer.

Og efterhånden er volumen skruet så højt op, at flere medier efterhånden er gået i selvsving over, at Facebook står til at købe Microsofts søgemaskine Bing, der har kæmpet en hård kamp for at nå Google-folkenes søgemekanisme til sokkeholderne.

Blandt andre opsummerer Business Insider rygtedannelsen som et noget tyndbenet suppeben, der starter med en anonym marketing-chef, som udgiver e-bog omkring Facebooks forestående børsnotering, hvor han forudsiger Facebook-købet af Bing.

Medierne spekulerer løs

Forudsigelsen får hurtigt ben at gå på.

Det store amerikanske mediehus CNBC tager historien op som et faktum - ikke en forudsigelse - og refererer blandt andet til, at Facebook allerede benytter søgeresultater fra Bing i lighed med, at det sociale netværk også benytter videochat fra Skype, som Microsoft købte sidste år.

Business-magasinet Forbes spekulerer derefter i, om Microsoft vil overrække sin søgemaskine til Facebook mod at få del i flere aktier i det sociale netværk, der for nyligt rundede bruger nummer 900 million. 

Tidligere har medier som The New York Times, The Washington Post og senest Bloomberg også luftet ideen om, at Facebook står til at overtage Bing-maskinen. 

Bing ryger for 30 milliarder

I et radiointerview med Blomberg Radio angiver analytiker Rick Sherlund fra Nomura Holdings flere årsager til, at en Facebook-overtagelse af Bing til knap 30 milliarder kroner giver god mening for alle parter.

Blandt andet siger Rick Sherlund, at Microsoft taber 15 milliarder kroner om året på Bing, og investorer orker ikke at spilde flere penge og kræfter på søgemarkedet længere.

Han fremhæver desuden, at Microsoft rent strategisk ville få mere ud af at fokusere på touchscreen-markedet og tablet-operativsystemer frem for søgning, der ligger lidt langt ude af selskabets traditionelle kernekompetencer.

Blandt andre Computerworlds modermagasin affærdiger rygterne som teknologibranchens værste rygte og ren fantasi, fordi Microsoft har brug for Bing til en lang række af sine produkter - herunder Xbox og Kinnect-produkterne.

Google og alle de andre

I dag har Microsoft en reklameaftale med verdens næststørste søgeselskab Yahoo, der ifølge analyseinstituttet Netmarketshare.com sammen med Bing har en global markedsandel på 12 procent.

Google ligger fortsat suverænt i spidsen med en markedsandel på 80 procent. 

Microsoft har tidligere angivet over for Computerworld, hvorfor selskabet holder liv i sin søgemaskine. Det kan du læse mere om her

Læs også: 

Dansker skal udvikle ny søgefunktion til Facebook

Google ændrer sin søgemaskine fundamentalt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere