Her er det bedste gratis onlinelager for dig

Google har Drev, Microsoft har SkyDrive, og så er der Dropbox. De tilbyder alle massevis af gratis lagerplads online, men hvad er bedst for dig? Vi giver dig overblikket over de tre webtjenester.

Der tackles med jernknopperne først i øjeblikket i onlineland, efter Google for nylig lancerede sin webtjeneste kaldet Drev (eller Drive på engelsk), som tager kampen op mod Dropbox og Microsofts SkyDrive.

Der er risiko for, at nogen ender med at humpe fra banen, og vi kommer med et bud til sidst i denne artikel.

Med de tre toptunede webtjenester er der ingen tvivl om, at der aldrig har været så mange glimrende muligheder for at gemme dine filer online.

Drev, SkyDrive og Dropbox tilbyder gratis mellem to til syv gigabyte lagerplads, og der er dermed plads til en kæmpe samling data som billeder, dokumenter, musik og videoklip.

Samtidig kan du få en mappe på din pc, der giver direkte adgang til at tilføje eller fjerne indhold, som du har lagt online.

Men hvilken løsning skal du vælge?

På mange områder er Drev, SkyDrive og Dropbox ens, men der er alligevel småting til forskel.

Eksempelvis har Drev en tæt integration med Google Dokumenter, så hvis det er en onlinetjeneste, du benytter meget, er webtjenesten et oplagt valg.

Desuden bliver Drev en vigtig del af Android-styresystemet og er derfor værd at overveje, hvis du er fan af Google-mobiler.

SkyDrive fra Microsoft er derimod den eneste tjeneste, der i øjeblikket virker på Windows Phone, og det er dybt integreret i det mobile styresystem.

Så hvis du er den glade ejer af en Nokia Lumia 800, har du formentlig allerede stiftet bekendtskab med SkyDrive og har en konto der.

I det kommende Windows 8 får SkyDrive desuden en stor betydning, og det vil især være interessant på nye Windows-baserede tablet-pc'er. Så hvis du er Windows-mand, er SkyDrive næsten ikke til at komme udenom.

Dropbox skal passe på skinnebenet

Mens de fleste har hørt om Microsoft og Google, så er det ikke sikkert, at de har hørt om Dropbox. Også selv om webtjenesten på ganske få år har fået 50 millioner brugere og er vurderet til at være mere end fem milliarder kroner værd.

Ligesom Drev og SkyDrive kan du med Dropbox gemme og dele dine filer online, og lagertjenesten er især blevet populær, da den længe var den eneste fornuftige mulighed for at oprette en gratis online konto for at gemme og dele filer.

Hvis der skal peges på en, der kommer til at mærke stemplingen på skinnebenet fra de mange spillere, som tilbyder at gemme filer online kvit og frit, så er det Dropbox.

Tjenesten tilbyder i øjeblikket markant mindre plads end Google og Microsofts tjenester, og samtidig har den ikke så nemt ved at kapre nye brugere som de to mastodonter, der kan gå på jagt mellem millioner af Android- og Windows-brugere.

Men Dropbox har trods alt en solid brugermasse, og mange har brugt det i årevis - og har været glade for tjenesten.

Derfor skal det ikke udelukkes, at Dropbox kan fungere fint som alternativ til SkyDrive og Google Drev.

Ikke mindst for dem som ikke bryder sig om Microsoft og Googles kontrol, der kan være restriktiv.

Det så vi blandt andet tidligere på året med en serie billeder af nøgne kravlenisser, der var nok til at få en SkyDrive-konto blokeret.

Få overblikket

Men hvor stor er forskellen på Drev, SkyDrive og Dropbox? Hvor meget plads tilbyder de, og hvilke styresystemer og mobilplatforme virker de med?

Her er et overblik over de tre webtjenester, og hvad de tilbyder af muligheder (klik på grafikken):
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.