Her er det bedste gratis onlinelager for dig

Google har Drev, Microsoft har SkyDrive, og så er der Dropbox. De tilbyder alle massevis af gratis lagerplads online, men hvad er bedst for dig? Vi giver dig overblikket over de tre webtjenester.

Der tackles med jernknopperne først i øjeblikket i onlineland, efter Google for nylig lancerede sin webtjeneste kaldet Drev (eller Drive på engelsk), som tager kampen op mod Dropbox og Microsofts SkyDrive.

Der er risiko for, at nogen ender med at humpe fra banen, og vi kommer med et bud til sidst i denne artikel.

Med de tre toptunede webtjenester er der ingen tvivl om, at der aldrig har været så mange glimrende muligheder for at gemme dine filer online.

Drev, SkyDrive og Dropbox tilbyder gratis mellem to til syv gigabyte lagerplads, og der er dermed plads til en kæmpe samling data som billeder, dokumenter, musik og videoklip.

Samtidig kan du få en mappe på din pc, der giver direkte adgang til at tilføje eller fjerne indhold, som du har lagt online.

Men hvilken løsning skal du vælge?

På mange områder er Drev, SkyDrive og Dropbox ens, men der er alligevel småting til forskel.

Eksempelvis har Drev en tæt integration med Google Dokumenter, så hvis det er en onlinetjeneste, du benytter meget, er webtjenesten et oplagt valg.

Desuden bliver Drev en vigtig del af Android-styresystemet og er derfor værd at overveje, hvis du er fan af Google-mobiler.

SkyDrive fra Microsoft er derimod den eneste tjeneste, der i øjeblikket virker på Windows Phone, og det er dybt integreret i det mobile styresystem.

Så hvis du er den glade ejer af en Nokia Lumia 800, har du formentlig allerede stiftet bekendtskab med SkyDrive og har en konto der.

I det kommende Windows 8 får SkyDrive desuden en stor betydning, og det vil især være interessant på nye Windows-baserede tablet-pc'er. Så hvis du er Windows-mand, er SkyDrive næsten ikke til at komme udenom.

Dropbox skal passe på skinnebenet

Mens de fleste har hørt om Microsoft og Google, så er det ikke sikkert, at de har hørt om Dropbox. Også selv om webtjenesten på ganske få år har fået 50 millioner brugere og er vurderet til at være mere end fem milliarder kroner værd.

Ligesom Drev og SkyDrive kan du med Dropbox gemme og dele dine filer online, og lagertjenesten er især blevet populær, da den længe var den eneste fornuftige mulighed for at oprette en gratis online konto for at gemme og dele filer.

Hvis der skal peges på en, der kommer til at mærke stemplingen på skinnebenet fra de mange spillere, som tilbyder at gemme filer online kvit og frit, så er det Dropbox.

Tjenesten tilbyder i øjeblikket markant mindre plads end Google og Microsofts tjenester, og samtidig har den ikke så nemt ved at kapre nye brugere som de to mastodonter, der kan gå på jagt mellem millioner af Android- og Windows-brugere.

Men Dropbox har trods alt en solid brugermasse, og mange har brugt det i årevis - og har været glade for tjenesten.

Derfor skal det ikke udelukkes, at Dropbox kan fungere fint som alternativ til SkyDrive og Google Drev.

Ikke mindst for dem som ikke bryder sig om Microsoft og Googles kontrol, der kan være restriktiv.

Det så vi blandt andet tidligere på året med en serie billeder af nøgne kravlenisser, der var nok til at få en SkyDrive-konto blokeret.

Få overblikket

Men hvor stor er forskellen på Drev, SkyDrive og Dropbox? Hvor meget plads tilbyder de, og hvilke styresystemer og mobilplatforme virker de med?

Her er et overblik over de tre webtjenester, og hvad de tilbyder af muligheder (klik på grafikken):




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere