Alt du skal vide om Samsungs nye super-mobil

Så er den endelig officiel: Samsung Galaxy S III. Den længe ventede mobil er netop blevet præsenteret i London. Telefon har en høj IQ, men vil også gerne være lidt hippie-agtig. Få alle detaljer her.

Alt du skal vide om Samsungs nye super-mobil

Samsung har netop vist Galaxy S III frem ved en pressefremvisning i London her til aften, og telefonen har været ventet med spænding og en smule hysteri.

Faktisk er det lykkedes Samsung at skabe godt med hype omkring lanceringen, så det næsten tangerer Apple-tilstande.

Den nye telefon fra Samsung tegner da også til at blive noget helt særligt og en værdig konkurrent til iPhone.

Kæmpe skærm

Samsung Galaxy S III er udstyret med en 4,8 tommer skærm, og den er dermed væsentlig større end iPhone med sine 3,5 tommer, mens konkurrenter som HTC One X og LG Optimus Quad HD ligger på 4,7 tommer.

Skærmopløsningen på Galaxy S III er 1280 gange 720 pixel - altså HD-opløsning, og alt andet ville også være mærkeligt på et så stort display.

Samsung holder fast i sin Amoled-skærmteknologi, mens nogle af konkurrenterne benytter Super LCD 2.

Denne teknologi har tidligere virket en smule underlegen, men er kommet godt igen i den nye version 2, og derfor bliver det spændende at se, om Samsungs Amoled-skærm stadig kan imponere.

I forhold til Galaxy S II er skærmen vokset fra 4,3 til 4,8 tommer, men Galaxy S III er ikke blevet voldsomt større end forgængeren. Vægten er dog gået fra 116 gram til 133 gram, og det er nogenlunde samme vægt som konkurrenterne.

Der er kommet et mere holdbart batteri i Galaxy S III, men telefonen er ikke blevet voldsomt mere buttet. Telefonen er blot 8,6 millimeter tyk, når den trækker maven ind.

Flere forskellige modeller

Den nye mobil kommer i tre udgaver med henholdsvis 16, 32 og 64 gigabyte hukommelse, som det er muligt at udvide med Micro SD-kort.

Styresystemet er Android 4.0, som vi også så på Samsung Galaxy Nexus, og denne model udviklede sydkoreanerne i tæt samarbejde med Google.

Der er dog mere fokus på fotodelen med Galaxy S III end med Galaxy Nexus, der er udstyret med et sørgeligt kamera.

I Galaxy S III er kameraet otte megapixel, og sydkoreanerne er altså ikke gået pixelamok. Det er nemlig samme billedopløsning, som forgængeren benytter. 

Til gengæld er kameraet hurtigt i optrækket, når der skal skydes billedserier. Der kan skydes op mod 20 fotos i træk - og cirka tre i sekundet.

Mobilen aflæser dine bevægelser

Ved lanceringen af Galaxy S III i London her til aften blev der især argumenteret for, at telefonen var mere intelligent end den gennemsnitlige smartphone. 

Eksempelvis bruges frontkameraet til at registrere, om du kigger på skærmen.

Det betyder, at skærmen ikke timer ud og går i dvale, hvis du er ved at læse en lang artikel og ikke har rørt ved skærmen længe. 

Den højere IQ betyder også, at telefonen genkender dine bevægelser.

Ifølge Samsung vil telefonen automatisk ringe op, hvis du fører telefonen op til øret.

Du skal naturligvis have valgt en person på din kontaktliste først, så du ikke bare tilfældigt ringer til det lokale pizzeria, fordi du mangler nogen at snakke med. 

Personlig assistent: S Voice

Apple og Samsung har i det forgangne år kæmpet mange kampe på skrivebordet om patentsager, og mon ikke vi får en at se igen meget snart. 

For Apple er formentlig parat til at ringe Samsung op og brokke sig over en talegenkendelsesfunktion i Galaxy S III, der minder uhyggeligt meget om den virtuelle assistent Siri, som gemmer sig i den nye iPhone. 

Med begge telefoner er det muligt at bede assistenten om hjælp, eksempelvis spørge til dagens vejrudsigt. Herefter vil den blive vist frem. 

Det er kun muligt at tale med Samsung Galaxy S III på otte sprog, blandt andet engelsk, tysk, fransk og koreansk.

Vi danskere skal ikke regne med, at funktionen S Voice kommer til at virke på vores kartoffelsprog. I øvrigt er det heller ikke muligt at tale dansk med Siri i iPhone. 

Hippie-telefon

Samsung slår meget på, at Galaxy S III er en "tilbage til naturen"-telefon, da den har et organisk design inspireret af sten og blade. 

Ringetoner samt andre lyde i telefonen stammer fra naturen, eksempelvis lyden af en dråbe som bryder en vandoverflade med et lille diskret plask. 

Det er naturligvis en smagssag, om man er til den slags, men det kan hurtigt virke en smule fortænkt og hippie-agtigt.

Indholdet på skærmen er også dynamisk, så du kan trykke på det, så det bevæger sig, eksempelvis et vandspejl. Det er dog set før på andre konkurrerende mobiler. 

Alt i alt virker designet pænt og stilrent, men udseendet er ikke nogen wow-oplevelse, der skal få Apples chef-designer til at sove dårligt.  

I butikkerne den 29. maj

Samsung Galaxy S III fås i hvid og blå, og telefonen lanceres i 145 lande verden over. 

Den er ude i Danmark den 29. maj, og prisen bliver 5.000 kroner. 

Den europæiske version af Samsung Galaxy S III er kun med 3G, mens en 4G-version slippes løs i blandt andet USA og Japan i løbet af sommeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.