Artikel top billede

Fejl i Mac OS X Lion blotter dit kodeord

Fejl i Apples nyeste Mac-styresystem betyder, at dit kodeord kan være blevet logget og nu være frit tilgængeligt.

Læs også:

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion

Computerworld News Service: Apples seneste opdatering til OS X Lion indeholder ifølge en softwarekonsulent en farlig programmeringsfejl.

Den kan afsløre kodeordene til data, der er krypteret med den første version af Apples FileVault.

David I. Emery skriver på websitet Cryptome, at et stykke fejlfindingskode, der uforvarende er blevet efterladt i den seneste udgivelse af styresystemet, version 10.7.3, gemmer i såkaldt klartekst det kodeord, der bruges til at åbne den mappe, som er krypteret af den ældre version af FileVault.

Som bruger er man udsat for denne sårbarhed, hvis man har opgraderet til den seneste version af Lion men stadig anvender den ældre version af FileVault.

Fejlfindingskoden har gemt kodeordene fra alle brugere, der er logget ind på styresystemet siden opgraderingen til version 10.7.3, som udkom først i februar.

"Dette er lige præcist sådan noget, den sikrede FileVault-partition burde beskytte imod," siger Emery i et interview.

Sådan fungerer FireVault

Apple har to versioner af FileVault. Den første version gjorde det muligt for brugeren at kryptere indholdet i hjemmemappen ved hjælp af krypterings-standarden AES (Advanced Encryption Standard) med nøglestørrelser på 128-bit.

Den opdaterede version af produktet, FileVault 2, som medfølger i OS X Lion, krypterer desuden hele harddisken.

Når man opgraderer til Lion men stadig anvender den første version af FileVault, så migreres den krypterede hjemmemappe, som herefter er sårbar overfor denne sikkerhedsfejl.

Emery oplyser, at kodeordene kan læses af enhver med adgang til rodmappen eller med administratoradgang. Men hvad værre er, at kodeordene også er blottede på andre måde.

Emery forklarer, at kodeordene kan læses ved at "starte maskinen op som ekstern FireWire-disk og åbne den som en disk eller ved at starte op i Lions nye gendannelsespartition og derefter bruge den tilgængelige superbruger-shell til at mounte filsystemets primære partition og således få adgang til filen."

"Det ville gøre det muligt at bryde ind i krypterede partitioner på maskiner, man ikke kender login-kodeordet til," advarer han.

Sådan løser du problemet

Det findes heldigvis adskillige måder at løse dette problem.

Emery skriver, at de to ovenfornævnte angreb kan afværges ved blot at anvende FileVault 2. En eventuel angriber skal på den måde kende mindst ét kodeord for at få adgang til diskens primære partition, skriver han.

Herudover kan man sætte firmware-kodeord på, som så skal indtastes for at starte op i gendannelsespartitionen, fra et eksternt medie eller som ekstern FireWire-disk.

Emery advarer dog om, at Apples såkaldte Genius Bar-medarbejdere har en metode til at omgå sådanne firmware-kodeord.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere