Artikel top billede

IE slået af pinden - her er verdens største browser

Internet Explorer er blevet overhalet og er ikke længere verdens mest udbredte browser.

Computerworld News Service: Googles browser, Chrome, overhalede i sidste uge lige nøjagtigt Microsofts Internet Explorer som verdens mest anvendte browser, viser data fra et irsk webstatistiskfirma.

Chromes gennemsnitlige brugsandel for ugen 14. til 20. maj lå på 32,8 procent, oplyser StatCounter, der følger og offentliggør tendenserne for anvendelsen af browsere og styresystemer.

I samme periode lå Internet Explorers brugsandel på 31,9 procent.

Stabil position

Selvom det også tidligere ifølge StatCounters opgørelser er lykkedes Chrome at overgå Internet Explorer en enkelt dag hist og her, så er dette første gang, at Googles browser holder sig i topplaceringen en hel uge.

Mozillas Firefox er i samme periode den tredje mest anvendte browser med en andel på 25,5 procent, mens Apples Safari og Opera Softwares Opera har andele på henholdsvis 7,1 procent og 1,7 procent.

I den samlede opgørelse for maj indtil videre er der næsten dødt løb mellem Chrome og Internet Explorer, der kun adskiller sig med 0,05 procentpoint.

'Tendensen ser dog ud til at være til Chromes fordel: I ugen 7. til 13. maj førte Googles browser med en andel på 31,9 procent i forhold til Internet Explorers andel på 31,5 procent.

Så sent som i april førte Internet Explorer over Chrome med adskillige procentpoint. StatCounter opgjorde i sidste måned Internet Explorers andel til 34,1 procent og Chromes andel til 31,2 procent.

Men selvom Chrome ifølge StatCounters data muligvis er på vej til at overhale Internet Explorer, der i mange år har haft topplaceringen i browsermarkedet, så er der andre statistiskfirmaer, der estimerer, at Microsofts browser stadig er langt foran Googles, der først blev lanceret i 2008.

Internet Explorer havde ifølge Net Applications fra USA en andel på 54,1 procent i april, mens Chrome kun havde en andel på 18,9 procent og Firefox en andel på 20,2 procent. (Chrome overtog ifølge StatCounters data andenpladsen fra Firefox for seks måneder siden.)

Forskellige målemetoder

De to statistiskfirmaer anvender forskellige målemetoder, hvilket er grunden til de store uoverensstemmelser mellem deres data.

Net Applications vægter sine data per land for at tage højde for den relative mangel på data fra lande såsom Kina og korrigerer for Chromes forhåndsgengivelse af websider, som brugerne faktisk aldrig ser.

StatCounter gør ingen af delene, men tæller blot antallet af sidevisninger, som forespørges af hver browser.

Resultatet er, at Net Applications' data altid viser en større andel for Internet Explorer - primært fordi de kinesiske internetbrugere i langt overvejende grad anvender Microsofts browser - og en mindre andel for Chrome end StatCounters data.

Derfor kan det heller ikke overraske, at Microsoft roser Net Applications' metoder til indsamling af browserstatistik men afviser StatCounters metoder med det argument, at de giver et forvrænget billede.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere