Disse ting bliver afgørende for CIO'en i de kommende år

It-udviklingen får CIO-jobbet til at forandre sig markant på en række vigtige punkter. Se nogle af de nye ting, som du som CIO bliver nødt til at forholde dig til.

CIO-jobbets fokus har i de seneste år bevæget sig hastigt væk fra den mere lavpraktiske drift op på et højere niveau, hvor fokus er på at levere værdi til forretningen - altså strategi og forretningsmæssig optimal kombination af de til enhver tid tilgængelige it-systemer.

Det skal alt sammen foregå i et miljø, hvor de teknologiske muligheder udvikler sig med lynets hast.

Driften har vi selvfølgelig ikke glemt, men den er i dag en forudsætning - ikke en udfordring - for den moderne CIO, for hvem sikringen af en stabil, sikker og billig drift af samtlige systemer alene må regnes for grundlaget for at blive inviteret med ind i den innovative og nok så vitale snak om forretningens udvikling.

Lad os tage et kig på nogle af de trends, som kan komme til at påvirke CIO'ens job i de kommende år.

Slut med Microsoft-dominans
Microsoft har med sit tæt sammenvævede og sammenhængende og meget omfattende net af effektive it-systemer i mange år været helt uomgængelig for enhver it-chef.

Der findes i dag ikke mange virksomheder, der ikke i relativt stort omfang anvender et eller flere systemer, der står Microsoft på.

Sådan vil det måske ikke blive ved med at være, og det er en ting, som enhver CIO må forholde sig til.

I en tid, hvor alting bevæger sig i retning af mobilitet - med smartphones og tablets - har Microsoft haft svært ved for alvor at få fodfæste.

I stedet dominerer Google og Apple markedet med deres Android og iOS, som forbrugerne i dag klart foretrækker. Og det kan CIO'erne ikke sidde overhørigt.

Microsofts manglende fodfæste kan meget vel allerede i dag tegne konturerne af fremtidige it-miljøer, der er langt mere spraglede og består af langt flere helt ligestillede systemer end i dag, hvor Microsoft dominerer.

Den fysiske it-afdeling
Cloud computing er for alvor på vej frem, og det vil få konsekvenser for it-afdelingen, som vi kender den.
I dag ved alle virksomhedens medarbejdere, hvor i huset it-afdelingen sidder, og hvem it-folkene er.

Men sådan vil det ikke nødvendigvis være i fremtiden, hvor vi vil se en gradvis overgang til mere og mere cloud computing, hvor drift og vedligeholdelse af it-systemerne vil blive skubbet ud til de enkelte cloud-leverandører.

Konsekvensen ude i virksomhederne kan meget vel blive, at it-afdelingerne gradvist vil forandre sig:

De vil blive mindre og have mindre fokus på det rent tekniske og komme til at udfylde en slags cloud-pedelfunktion.

Læs også:

Disse fire roller skal den moderne it-chef mestre.

Her er Danmarks fem dygtigste it-chefer.


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.