Artikel top billede

Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft

Apple bør tage ved lære af Flashback-udbruddet på Mac OS X for nylig og skele til Microsofts sikkerhedsstrategi.

Computerworld News Service: Apples manglende support af ældre versioner af styresystemet til Mac sætter Mac-brugere i fare for angreb.

Det viser udbruddet af botnettet Flashback for nylig, advarer Kaspersky Labs' medstifter, Eugene Kaspersky.

Da botnettet var på sit højeste, var 670.000 computere inficeret på verdensplan.

Det menes, at mere end 98 procent af infektionerne var på Mac OS X.

De fleste inficerede computere var i USA (300.917), efterfulgt af Canada (94.625), Storbritannien (47.109) og Australien (41.600).

Stadig plads til forbedring

Kaspersky har fortalt Computerworlds søstermedie i Australien, at selvom Flashback har været som en "brat opvågning," der har fået Apple til at forbedre sikkerheden, så er der på visse områder stadig plads til forbedring.

Det gælder eksempelvis inden for forlængelse af supportperioden for ældre versioner Mac OS X.

I maj i år stoppede Apple med at producere sikkerhedsopdateringer til Mac OS X 10.5 Leopard, da Mac OS X 10.7 Lion udkom.

"Apple er stoppet med at understøtte nogle af de ældre versioner, men der er stadig millioner af mennesker, der bruger disse versioner af styresystemet," påpeger han.

"Det betyder, at enhver kriminel har frit spil til at inficere alle disse maskiner, hvis der opdages nye sårbarheder."

Microsoft har forlænget slutdato

Microsoft derimod har forlænget slutdatoen for support af styresystemet Windows XP, der udkom helt tilbage i 2001, indtil april 2014.

"Der er så mange mennesker over hele verden, som stadig bruger XP, og Microsoft tager ansvar for sikkerheden," siger Kaspersky.

Han fremhæver, at Apple kunne lære noget af Microsofts sikkerhedsstrategi med omfattende sikkerhedssupport såsom selskabets månedlige udgivelse af sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday samt en grundigere inspektion af kildekoden.

"For 10 år siden var Microsoft sårbar, fordi der var mange fejl i selskabets softwarekode, som det derfor var let at udnytte," siger han.

"Selskabet investerede dog i inspektion af kildekoden for bedre at kunne sørge for, at der ikke var sårbarheder, ligesom Microsoft introducerede systemer til sikkerhedsrettelser."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.