Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft

Apple bør tage ved lære af Flashback-udbruddet på Mac OS X for nylig og skele til Microsofts sikkerhedsstrategi.

Computerworld News Service: Apples manglende support af ældre versioner af styresystemet til Mac sætter Mac-brugere i fare for angreb.

Det viser udbruddet af botnettet Flashback for nylig, advarer Kaspersky Labs' medstifter, Eugene Kaspersky.

Da botnettet var på sit højeste, var 670.000 computere inficeret på verdensplan.

Det menes, at mere end 98 procent af infektionerne var på Mac OS X.

De fleste inficerede computere var i USA (300.917), efterfulgt af Canada (94.625), Storbritannien (47.109) og Australien (41.600).

Stadig plads til forbedring
Kaspersky har fortalt Computerworlds søstermedie i Australien, at selvom Flashback har været som en "brat opvågning," der har fået Apple til at forbedre sikkerheden, så er der på visse områder stadig plads til forbedring.

Det gælder eksempelvis inden for forlængelse af supportperioden for ældre versioner Mac OS X.

I maj i år stoppede Apple med at producere sikkerhedsopdateringer til Mac OS X 10.5 Leopard, da Mac OS X 10.7 Lion udkom.

"Apple er stoppet med at understøtte nogle af de ældre versioner, men der er stadig millioner af mennesker, der bruger disse versioner af styresystemet," påpeger han.

"Det betyder, at enhver kriminel har frit spil til at inficere alle disse maskiner, hvis der opdages nye sårbarheder."

Microsoft har forlænget slutdato
Microsoft derimod har forlænget slutdatoen for support af styresystemet Windows XP, der udkom helt tilbage i 2001, indtil april 2014.

"Der er så mange mennesker over hele verden, som stadig bruger XP, og Microsoft tager ansvar for sikkerheden," siger Kaspersky.

Han fremhæver, at Apple kunne lære noget af Microsofts sikkerhedsstrategi med omfattende sikkerhedssupport såsom selskabets månedlige udgivelse af sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday samt en grundigere inspektion af kildekoden.

"For 10 år siden var Microsoft sårbar, fordi der var mange fejl i selskabets softwarekode, som det derfor var let at udnytte," siger han.

"Selskabet investerede dog i inspektion af kildekoden for bedre at kunne sørge for, at der ikke var sårbarheder, ligesom Microsoft introducerede systemer til sikkerhedsrettelser."

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Her er de vigtigste pointer i NNIT's nye halvårsregnskab: Frigører sig fra Novo Nordisk - og stort udbytte på vej
Interview: Manglende omsætning hos Novo Nordisk og stor fremgang i tre andre sektorer betyder, at NNIT gør sig mere uafhængig af Novo Nordisk. Her er de vigtigste punkter i selskabets nye regnskab. Interview med finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.