Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft

Apple bør tage ved lære af Flashback-udbruddet på Mac OS X for nylig og skele til Microsofts sikkerhedsstrategi.

Computerworld News Service: Apples manglende support af ældre versioner af styresystemet til Mac sætter Mac-brugere i fare for angreb.

Det viser udbruddet af botnettet Flashback for nylig, advarer Kaspersky Labs' medstifter, Eugene Kaspersky.

Da botnettet var på sit højeste, var 670.000 computere inficeret på verdensplan.

Det menes, at mere end 98 procent af infektionerne var på Mac OS X.

De fleste inficerede computere var i USA (300.917), efterfulgt af Canada (94.625), Storbritannien (47.109) og Australien (41.600).

Stadig plads til forbedring
Kaspersky har fortalt Computerworlds søstermedie i Australien, at selvom Flashback har været som en "brat opvågning," der har fået Apple til at forbedre sikkerheden, så er der på visse områder stadig plads til forbedring.

Det gælder eksempelvis inden for forlængelse af supportperioden for ældre versioner Mac OS X.

I maj i år stoppede Apple med at producere sikkerhedsopdateringer til Mac OS X 10.5 Leopard, da Mac OS X 10.7 Lion udkom.

"Apple er stoppet med at understøtte nogle af de ældre versioner, men der er stadig millioner af mennesker, der bruger disse versioner af styresystemet," påpeger han.

"Det betyder, at enhver kriminel har frit spil til at inficere alle disse maskiner, hvis der opdages nye sårbarheder."

Microsoft har forlænget slutdato
Microsoft derimod har forlænget slutdatoen for support af styresystemet Windows XP, der udkom helt tilbage i 2001, indtil april 2014.

"Der er så mange mennesker over hele verden, som stadig bruger XP, og Microsoft tager ansvar for sikkerheden," siger Kaspersky.

Han fremhæver, at Apple kunne lære noget af Microsofts sikkerhedsstrategi med omfattende sikkerhedssupport såsom selskabets månedlige udgivelse af sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday samt en grundigere inspektion af kildekoden.

"For 10 år siden var Microsoft sårbar, fordi der var mange fejl i selskabets softwarekode, som det derfor var let at udnytte," siger han.

"Selskabet investerede dog i inspektion af kildekoden for bedre at kunne sørge for, at der ikke var sårbarheder, ligesom Microsoft introducerede systemer til sikkerhedsrettelser."

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning