Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft

Apple bør tage ved lære af Flashback-udbruddet på Mac OS X for nylig og skele til Microsofts sikkerhedsstrategi.

Computerworld News Service: Apples manglende support af ældre versioner af styresystemet til Mac sætter Mac-brugere i fare for angreb.

Det viser udbruddet af botnettet Flashback for nylig, advarer Kaspersky Labs' medstifter, Eugene Kaspersky.

Da botnettet var på sit højeste, var 670.000 computere inficeret på verdensplan.

Det menes, at mere end 98 procent af infektionerne var på Mac OS X.

De fleste inficerede computere var i USA (300.917), efterfulgt af Canada (94.625), Storbritannien (47.109) og Australien (41.600).

Stadig plads til forbedring
Kaspersky har fortalt Computerworlds søstermedie i Australien, at selvom Flashback har været som en "brat opvågning," der har fået Apple til at forbedre sikkerheden, så er der på visse områder stadig plads til forbedring.

Det gælder eksempelvis inden for forlængelse af supportperioden for ældre versioner Mac OS X.

I maj i år stoppede Apple med at producere sikkerhedsopdateringer til Mac OS X 10.5 Leopard, da Mac OS X 10.7 Lion udkom.

"Apple er stoppet med at understøtte nogle af de ældre versioner, men der er stadig millioner af mennesker, der bruger disse versioner af styresystemet," påpeger han.

"Det betyder, at enhver kriminel har frit spil til at inficere alle disse maskiner, hvis der opdages nye sårbarheder."

Microsoft har forlænget slutdato
Microsoft derimod har forlænget slutdatoen for support af styresystemet Windows XP, der udkom helt tilbage i 2001, indtil april 2014.

"Der er så mange mennesker over hele verden, som stadig bruger XP, og Microsoft tager ansvar for sikkerheden," siger Kaspersky.

Han fremhæver, at Apple kunne lære noget af Microsofts sikkerhedsstrategi med omfattende sikkerhedssupport såsom selskabets månedlige udgivelse af sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday samt en grundigere inspektion af kildekoden.

"For 10 år siden var Microsoft sårbar, fordi der var mange fejl i selskabets softwarekode, som det derfor var let at udnytte," siger han.

"Selskabet investerede dog i inspektion af kildekoden for bedre at kunne sørge for, at der ikke var sårbarheder, ligesom Microsoft introducerede systemer til sikkerhedsrettelser."

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Tre måneder forsinket: Den skandaleramte Windows 10-opdatering ‘1809’ ruller nu omsider automatisk ud
Den skandaleramte Windows 10-opdatering kaldet ‘1809’, som blev trukket tilbage få dage efter lanceringen 2. oktober 2018, begynder nu at rulle ud til brugerne helt automatisk via Windows Update.
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.