Artikel top billede

Politiet: Derfor skjuler vi Polsag-oplysninger

Politiet skjuler vigtige oplysninger om Polsag for offentligheden.

Læs også:

Politiet bryder groft loven i Polsag-skandale

Staten overvejer retssag mod CSC efter Polsag-forlis

Rigspolitiet nægter at lade offentligheden se en til syneladende stærkt sprængfarlig rapport om det kuldsejlede Polsag-projekt, der kostede skatteyderne omkring en halv milliard kroner.

Selv landets justitsminister, Morten Bødskov (S) har kaldt Polsag-udviklingen "en skandale."

Du kan læse mere om skandale-projektets omtumlede historie her.

På trods af det, så må offentligheden ikke se den afgørende rapport, hvor noget tyder på, at ansvarsfordelingen mellem kunden, politiet og leverandøren CSC fordeles.

I hvert fald kan oplysninger i rapporten direkte skade politiets position, lyder det nu i et svar fra Rigspolitiet.

"Rigspolitiet har lagt vægt på, at dokumenter vedrørende Polsag, herunder den eksterne undersøgelse, som dannede grundlag for beslutningen om at opgive Polsag-projektet, indeholder oplysninger, som kan skade Rigspolitiets forhandlings - og retssagsposition i forhold til leverandøren CSC Danmark A/S, såfremt de gøres offentligt tilgængelige," skriver afdelingschef Birgit Kleis fra Rigspolitiet til Computerworld.

Computerworld har tidligere afsløret at staten overvejer en retssag mod CSC for at få den tabte halve milliard kroner hjem igen.

Læs også:

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Minister: Derfor trækker vi stikket på Polsag.

Fra hot til skrot: Her er Polsags skandaleramte liv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere