Retroradio tilbage - nu med streaming

Tivoli Audio har gået stille med dørene længe - men nu er lydproducenten, der er kendt for kvalitetsradioer i retrodesign, tilbage på det danske marked med flere produktnyheder.

Støjreduktion i træ

Det er efterhånden længe siden, vi har hørt nyt fra lydproducenten, der deler navn med den gamle have midt i København.

Men nu er der igen nyt på menuen fra amerikanerne.

‘Quiet, please'

Hører du til dem, der sætter pris på stilhed generelt - eller kan du bare godt lide muligheden for at trykke på ‘mute', når andres børn skriger konstant på din fire timer lange flytur?
Så er aktivt støjreducerende høretelefoner måske noget for dig.

Sådan et par har Tivoli Audio nu snedkereret, og det har de gjort ganske godt, kan vi sige. Firmaets grundlægger og direktør, Tom DeVesto, som desuden også designer produkterne, har udnyttet firmaets forkærlighed for træ til at kreere disse høretelefoner.

Radio Silenz, som høretelefonerne hedder, er nemlig beklædt med træ på selve ‘bøfferne'. De fås i tre varianter: kirsebærtræ, valnøddetræ og sort ask.

Den aktive støjreducering drives af et almindeligt AAA-batteri, der giver aktiv støjreduktion i op til 50 timer per batteri. Høretelefonerne virker selvfølgelig også som almindelige lyttebøffer uden støjreduktion, hvis der ikke er mere liv i batteriet.

Det smarte er den såkaldte defeat-knap på ledningens fjernbetjening. Med den kan du manuelt ‘slukke' for støjreduktionen, hvis du eksempelvis lige skal høre en højttalerbesked i toget, eller hvis stewardessen på flyet spørger dig, om du vil have te eller kaffe.

Lyden går klart igennem, og det er forbavsende svært at høre, hvad sidemanden siger, medmindre man har en kandidatgrad i mundaflæsning. At de også kan klappes sammen og transporteres i det medfølgende etui giver kun bonuspoint hos skribenten her, da de så uden fare vil kunne smides ned i taskens store dyb.

Høretelefonerne kommer til at stå i 1.199 kroner - det er lidt pebret for høretelefoner, men markant mindre end du må slippe, hvis du køber støjreducerende lyttebøffer fra nogle af de andre anerkendte lydproducenter som eksempelvis Bose, der forlanger over det dobbelte.

Da Tivoli opdagede bluetooth

Bluetooth er smart og trådløst og alt det der. Men nyt er det vist ikke rigtig længere.

Det er det til gengæld hos Tivoli Audio. Derfor relancerer de nu to af deres bestsellere i en ny version med bluetooth, der gør det muligt at benytte din smartphone, iPod, computer og så videre til trådløs musikafspilning via din Tivoli-radio.

Det triste ved bluetooth er jo selvsagt, at det suger løs på batteriet i eksempelvis din smartphone. Men på den anden side er det fedt med en trådløs teknologi, der er uafhængig af mærket på din smartphone.

Og apropos smartphones, så kan du jo passende bruge Tivoli Audios nye app til at streame musik fra din smartphone til din nye bluetooth-radio.

App'en indeholder en masse internationale radiostationer fordelt på ti kategorier. Stationerne er udvalgt på baggrund af de data, Tivoli Audio har på deres kunder i hele verden.

Det er med andre ord de mest populære radiostationer blandt Tivoli-lyttere over hele verden, der er udvalgt i app'en, der kan hentes gratis i App Store allerede nu, mens Android-brugere må vente lidt endnu. App'en er nemlig først klar til Google Play om et par uger.

De modeller, der har fået besøg af Harald Blåtand, er Model One og PAL, der i den relancerede version hedder henholdsvis Model One BT og PAL BT.

Model One BT står i 1.999 kroner, mens PAL BT kan fås for 2.299 kroner.

Det er umiddelbart en lidt pebret pris for en størrelsesmæssigt ret lille radio, der nok ikke er din primære lydkilde i hjemmet. Til gengæld er lyden i top, og designet er lækkert nok til, at kvinden i huset også bliver tilfreds.

Bluetooth til din gamle radio - og til alt andet

Folkene hos Tivoli Audio har heldigvis taget hensyn til dig, der allerede har en af deres radioer, men som nu ærgrer sig over manglen på bluetooth.

Til det formål lancerer firmaet BluCon, der er en lille dims, der med et tilføjer bluetooth til din Tivoli-radio - eller enhver anden enhed i dit hjem, der mangler bluetooth.

Det virkelig smarte ved dette produkt, som måske er den mest interessante nyhed fra lydproducenten, er, at den kan bruges til alle dine apparater med en AUX-indgang.

At den oven i købet er lilebitte og ret lækker at se på, gør jo heller ikke noget.

BluCon fås i fem varianter i aluminium og træ og koster 999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere