Artikel top billede

Derfor gør Microsoft klogt i at bygge egen tablet

Softwaregiganten har før produceret sin egen hardware, men aldrig før i konkurrence med sine egne hardwarepartnere. Alligevel ville det være en god idé for Microsoft at producere sin egen tablet.

Computerworld News Service: Tiden er inde til, at Microsoft tilbyder sin egen tablet.

Det vil dog være udtryk for noget af en kovending i forhold til selskabets mangeårige politik med ikke at konkurrere med sine hardwarepartnere.

Microsoft har hele vejen igennem holdt fast i en hardwareneutral tilgang -  lige siden Windows blot var en idé til i dag, hvor styresystemet er den førende softwareplatform i verden.

Men it-markedet er i dag meget forskelligt fra den verden, Microsoft var med til at forme, da selskabet opstod for 37 år siden.

Selskabets forretningsmodel begyndte med distribution til tredjeparts-computerproducenter af sit styresystem PC-DOS, der var forgængeren for Windows (som nu selv snart har 30 år på bagen).

Nødt til egen hardware

Men tingene har det jo med at ændre sig, som Apples hæsblæsende succes i løbet af det sidste årti har vist.

Og hvis Microsofts styresystem Windows skal forblive relevant i en mere og mere integreret og mobil verden, så er selskabet nødt til at tilbyde sin egen hardware.

En tablet fra Microsoft giver mening på flere planer.

Apples kontrol over både hardwaren og softwaren får ofte en stor del af æren for, at selskabet oplever succes, hvor andre fejler, såsom det er tilfældet for den hær af Android-tablets, det ikke er lykkedes for at gøre noget væsentligt indhug i tablet-markedet.

Og Apples enklere økosystem har også ført til mere favorable vilkår for udviklerne, som her ikke er nødt til at udvikle til en tilsyneladende endeløs række af hardware-varianter.

Google også på vej

Samtidig peger alle tegn på, at Google vil introducere en produktlinje af tablets med Android 4.0 under Nexus-varemærket ved konferencen Google I/O senere denne måned.

Selv Amazon tilbyder en familie af tablets under Kindle-navnet med sin tilpassede version af Android og egen hardware.

Uden egen hardware er Microsoft den eneste producent af styresystemer, der ikke tilbyder sin egen integrerede tablet.

Men der er ingen grund til, at Microsoft ikke skulle kaste sig ud i det: Med sine egne online-butikker, hvor brugerne kan købe mobilt indhold såsom apps, musik og video, har Microsoft en solid opskrift til at kunne konkurrere direkte med Apple - og med Amazon og Google for den sags skyld.

Microsofts tur på tablet-markedet

Ved at tilbyde sin egen tablet ville Microsoft have bedre kontrol over alle aspekter af brugeroplevelsen og selskabet kunne tage sine egne - måske bedre - beslutninger angående hardware, end hvad pc-producenterne ser ud til at gøre hidtil med hensyn til Windows 8-tablets.

Microsoft kunne gøre noget for at hjælpe til at fremme tablet-markedet generelt frem for at gøre det, som individuelle pc-producenter vurderer, deres specifikke målgrupper ønsker.

Kontrol over hardwaren ville gøre det lettere for Microsoft at skræddersy Windows til en tablet-oplevelse.

Det ville også hjælpe Microsoft til at fremskynde udviklingen af app-økosystemet, der er så afgørende for at få succes på mobil-markedet.

Læs også: Rygte: Microsoft klar med egen tablet-pc på mandag.

Sådan bliver Microsoft-tabletten et flagskib

At være i stand til at udvikle til en konsistent hardwareplatform burde hjælpe udviklerne til hurtigere at skrive apps.

Hvis det gøres rigtigt, kunne Microsofts egen tablet let komme til at fungere som et flagskib, der viser det fulde potentiale for tablets med Windows.

Men kontrol over hardwaren er kun en del af udfordringen.

Med sin egen tablet får Microsoft en chance for at smelte Windows 8 sammen med streaming af underholdning via Xbox Live samt med spilkonsollen Xbox.

Slutresultatet kunne inkludere streaming af spil.

Eller det kunne give Microsoft en mulighed for at samarbejde med spiludviklere om at optimere Xbox-spil og producere særlige kontrolmuligheder og funktioner til brug på en tablet fra Microsoft.

SmartGlass

Denne tablet kunne endda indeholde Microsofts nyligt præsenterede SmartGlass-teknologi, der gør det muligt at synkronisere og dele indhold mellem enhver tablet og andre enheder.

Med Xbox har Microsoft set, at selskabet kan producere hardware uden at spænde ben for sine partnere. Microsoft har opdyrket en mængde udviklere af spil til Xbox, samtidig med at selskabet har markedsført sine egne spil sammen med hardwaren.

Nu er Microsoft klar til at tage næste skridt. Det ville ikke være overraskende, hvis en tablet fra Microsoft udkom under Xbox-varemærket.

Xbox har vist sig som et succesfuldt varemærke blandt forbrugerne og det giver mening for Microsoft at bygge videre på det momentum, især i lyset af det generelle fokus på underholdning i markedet for tablets til forbrugere.

Spilindhold

Ideen om at have spilindhold på en skærm nummer to, hvor eksternt indhold sammenkøres med indhold fra spilkonsollen, er en form for hellig gral i computerspilsverdenen.

Man har talt om konceptet i over et årti, men det har aldrig været ordentligt implementeret. Og det er implementeringen - ikke det teoretiske koncept - der tæller.

SmartGlass har potentialet til at gøre dette koncept til virkelighed, selvom selskabet ikke havde nogen faktiske eksempler på gameplay-forbedringer at vise, da det blev introduceret ved E3 for et par uger siden.

Det er måske fordi, der er brug for en Xbox Windows-tablet.

Dette ville alt sammen være frugtbare retninger for Microsoft og enhver af disse muligheder kan da også vise sig at være tiltag, som Microsoft rent faktisk arbejder på lige nu.

Læs også: Rygte: Microsoft klar med egen tablet-pc på mandag.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.