Danmark vil bekæmpe fattigdom med IT

Den danske delegation på et FN-topmøde i Schweiz mener, at ulandenes fattigdom kan bekæmpes med øget udbredelse af IT-teknologi. Ved topmødet mødes repræsentanter fra over 200 lande for at diskutere, hvordan internettet fremover kan udvikle sig til gavn for hele verdens befolkning.

Geneve: Den danske delegation ved et FN-topmøde om internettets fremtid (WSIS) i Geneve, vil arbejde for øget udbredelse af IT-teknologi til ulandene for at bekæmpe fattigdom.

Det er fuldmægtig i Udenrigsministeriet Ulla Haur, der har haft det koordinerende ansvar for Danmarks deltagelse i WSIS.

- Vores fokus er især menneskerettigheder og fattigdomsbekæmpelse via teknologien. Derfor har det været vigtigt at sørge for os at så mange så muligt fra syd kom med på konferencen, siger hun.

Hun forklarer også, at Udenrigsministeriet har betalt udgifterne for deltagere fra blandt andet Bolivia, Ghana, og Costa Rica. Ellers kunne de ganske enkelt ikke være med.

16 danske repræsentanter

Til daglig arbejder Ulla Haur med at implementere IT i Danidas udviklingsprogrammer, og derfor har hun også været med til at definere Danmarks standpunkt på konferencen.

I alt har 16 danske virksomheder og institutioner taget imod Udenrigsministeriets indbydelse, og præsenterer sig i disse dage i kæmpehallen uden for Geneve, hvor FN's stort anlagte World Summit on the information society (WSIS) løber af stablen.

Her mødes repræsentanter fra over 200 lande i disse dage for at diskutere, hvordan websider og e-mailadresser fremover skal tildeles, og hvordan man afgør stridigheder på nettet.

Derudover skal forsamlingen forholde sig til det vanskelige spørgsmål om, hvordan man beskatter internetbaserede transaktioner.

Kort sagt skal præsidenter, ministre og deres repræsentanter i de kommende dage underskrive en deklaration om, hvordan man får teknologien ud til alle, i hele verden, til alles bedste.

Blandt de danske deltagere er blandt andre Det Kongelige Bibliotek, Learning Lab Denmark, Wireless.dk og Nexus 19. De tilbyder vidt forskellige ting, fra lokalradio over trådløse netværk til e-learning og endda varslingssystemer til biologiske og atomare katastrofer.

Ulande utilfredse med ICANN

Stuvet sammen på messeområdet er et hav af folk med IT og udvikling på hjerte. Ethvert tænkeligt U-land og I-land er mødt op for at give deres version af, hvordan teknologi kan hjælpe med udviklingen af den tredje verden.

Tanzanianere, peruvianere, congolesere, og srilankanere står side om side, i hver deres farvestrålende bod. Og nok er det hightech, men man mærker også stemningen fra de varme lande i det kønsløse og monstrøse Palexpo-messecenter lige ved Geneves lufthavn.

De store stridspunkter i forhold til traktaten har især været, hvem der skal styre internettet, og hvordan man får lande som Kina til at forstå de positive sider ved at give befolkningen ucensureret adgang til internet.

Det sidste er en af Danmarks helt store kæpheste ved forhandlingerne.

- Jeg synes, at det har været hårde forhandlinger helt til slut. Det er trist, at så mange er bange for teknologien, i stedet for at se mulighederne i den. Men det er dog begyndt at se bedre ud for teknologi i udviklingsindsatsen. Der er sket et skred. Man behøver ikke længere retfærdiggøre, om der er mening med den, men kan i stedet snakke om at få gjort noget ved det, siger Ulla Haur.

Flere u-lande har klaget over, at verdens mest synlige organ til at træffe beslutninger vedrørende internettet - det amerikanskbaserede ICANN - ikke repræsenterer u-landenes interesser godt nok.

Derfor mener de, at organisationens kompetencer skal overdrages til en gruppe i alliance med FN.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

Managing Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere