Artikel top billede

Test: Samsung-tablet solid som en Opel Astra

Samsung er klar med næste tablet-generation kaldet Galaxy Tab 2. Se testen af den lette 10-tommers tablet med Android 4.0 lige her.

Test: Samsung-tablet solid som en Opel Astra

Så tæt på - og dog så langt fra.

Det er oplevelsen efter et par dage med den seneste version af Samsungs Android-tablet Galaxy Tab, med det mundrette navn Galaxy Tab 2 10.1. Og det er i og for sig lidt ærgerligt, for Samsungs Galaxy Tab 2 10.1 er ikke en dårlig tablet.
 
Først og fremmest er den let, har runde hjørner der gør den behagelig at holde på, knapper der er fornuftigt placeret og en rimelig skærm.

Tabletten har Wi-Fi og kommer med 16 gigabyte hukommelse, som kan udvides med et mini-SD-kort. Der er mulighed for at købe en lidt dyrere 3G-version.

Langt fra nyeste hardware

Så langt så godt. Men derfra går det bare lidt ned ad bakke. Processoren er en dualcore version, hvor de nyeste modeller fra blandt andet Asus kommer med quadcore processorer.

Skærmen har en opløsning på 1.280 x 800 pixels, hvor den dyrere konkurrent iPad 3 har næsten fordoblet opløsningen - og Android-tablets fra både Asus og Acer er gået op til Full HD opløsning på 1.920 pixels i bredden.

Det er ikke, fordi Galaxy Tab 2 er direkte langsom, men at bruge den føles som at stige ud af en ny bil og ind i bedstefars Opel Astra. Den er sikkert pålidelig og fragter ham sikkert ned efter cerutter, men hurtig ligger ikke lige på tungen.

Som med springet fra iPad 2 til 3 har Samsung ikke brugt meget tid på et re-design mellem den originale Galaxy Tab og den nye Galaxy Tab 2.

De to enheder er stort set ens, bortset fra at 2'eren nu har fået et par smalle højttaler-gitre på hver side af skærmen. Lidt kedeligt, men på den anden side er designet og ergonomien ved den nuværende løsning fin, så Samsung er hermed tilgivet.

Alt for meget bras 

Hvad derimod er lidt svært at tilgive er Samsungs trang til at tage pre-installerede programmer fra pc-verdenen over på tabletterne.

Det er slemt nok, at man med en ny pc skal bruge tid på at fjerne alskens overflødige programmer og antivirusprogrammer, som er mere plagsomme end en tjener foran en charterrestaurant, men på en tablet er det helt hul i hovedet.

For meget bloatware

I alt er 75 procent af startskærmen på en let og mobil enhed som Galaxy Tab 2 udstyret med bras som Yahoo News (der ikke dækker Danmark), en reklamevideo for Samsung, en obskur musikbutik kaldet Music Hub - og næste side er en reklame for Samsungs "S Suggest" app-samling.

Ikke alene er det spam på en enhed, du har betalt omkring 3.000 kroner for, men softwaren er samtidig hverken pæn eller godt integreret. Og vi oplevede et par crash undervejs i både Samungs egen software og et par andre programmer.

Håber på Android 4.1

Det er ærgerligt, for HTC har med sin Sense-software vist, at vil du absolut ændre Android og fylde op med dine egne programmer, så gør det ordentligt.

Men det budskab er åbenbart ikke trængt igennem til tablet-producenterne, for lige så tjekket som Android er ved at være på telefonerne, lige så langt har de igen på tablets.

Vi håber, at den netop annoncerede Android 4.1, som skulle rumme en mere flydende grafikoplevelse, kan hjælpe på det.

Men der er et stykke vej endnu - og så er der et vist frugtfirma, som bare gør det bedre.

Derfor står Samsung Galaxy Tab 2 ikke øverst på vores liste lige nu: Oplevelsen er for usikker, hardwaren lidt bagud og det gør samlet set prisen for høj.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.