Test: Tre lækre og stilfulde høretelefoner

Du behøver ikke ligne en teenager, hvis du vil have god lyd med på farten. Vi har testet tre stilfulde høretelefoner.

Test: Tre lækre og stilfulde høretelefoner

Det er lidt af et dilemma: Du vil gerne have god lyd med på farten, men du vil helst ikke ligne en teenager eller professionel DJ.

Vi kender problemet, og derfor har vi testet tre høretelefoner, der giver dig lækker lyd i ørerne på farten, og som er pakket ind i lækkert design.

På flyrejsen eller andre stille stunder, hvor du ikke skal være opmærksom, kan aktivt støjreducerende høretelefoner være ideelle. Til gengæld er de ikke så hensigtsmæssige i trafikken.

Derfor er vores testobjekter ikke aktivt støjreducerende, men fokuseret på god lyd og lækkert design.

Bose OE2i

Bose er kendt for kvalitet af højeste kaliber, når det kommer til lyd. Designmæssigt holder de som regel det neutrale med et stramt, tidløst udseende på deres produkter.

Det har de også gjort med OE2i. Der er faktisk ikke rigtig noget hurra-element ved udseendet på disse lyttebøffer - til gengæld er de så anonyme og stilmæssigt neutrale, at de ikke vækker opsigt overhovedet.

Høretelefonerne er en såkaldt ‘on-ear'-type. Det vil sige, at selve bøffen sidder på dit øre og ikke inden i eller rundt om det. Det gør, at du opnår en god lyd, der er det dominerende i dit hørebillede, men at du også kan gebærde dig sikkert rundt i trafikken.

Lyden er rigtig, rigtig klar i disse høretelefoner. Den nærmer sig faktisk det, vi ville kalde fantastisk. Er du vant til at bruge de små in-ear-modeller, måske det medfølgende headset fra din iPhone, vil du blive meget glædeligt overrasket over mødet med Bose OE2i.

Der er ganske enkelt en helt stribe af lydnuancer, du aldrig har hørt før på dit yndlingsnummer, der pludselig trænger klart og tydeligt igennem.

Det er også muligt at have høretelefonerne på et par timer, uden at de generer ørerne. Desuden er de designet således, at du kan tilpasse dem fuldstændig til dit hoved. Bøjlen kan tilmed foldes sammen, så du kan transportere dem i det medfølgende etui.

OE2i kommer i to farver, hvid og sort, og tilmed også i to modeller - OE2 og OE2i. i-modellen, som vi har testet, har en fjernbetjening monteret på ledningen, så du kan styre din musikafspiller og tage telefonen, mens du har høretelefonerne på.

OE2 koster 1.195 kroner, mens OE2i koster 1.395 kroner.

Klassisk dansk og lækkert design

B&O Form 2

B&O, det danske design-flagskib, har selvfølgelig også et par klassiske høretelefoner på repertoiret.
Form 2, der i flere år har kunnet fås i sort og aluminium, fås nu også i et væld af andre farver.

Designet fra 1984 er meget minimalistisk og i klassisk B&O-stil, og faktisk er de originale Form 2-høretelefoner en del af den permanente samling på MOMA (Museum Of Modern Art) i New York.

Form 2 hører til i fjervægtsklassen. Høretelefonerne vejer nemlig praktisk talt ingenting. Derfor er de en fornøjelse at have på hovedet i længere tid ad gangen.

Puderne er rare og lægger sig blødt på øret, hvorefter du kan finjustere højden på begge ører.

Lydmæssigt er vi lidt mere tilbageholdende over for Form 2. Hvis du sidder derhjemme, er de drøngode - men sidder du i bussen eller toget på vej til arbejde, generer baggrundsstøjen en del.

Og så skal det i øvrigt nævnes, at hvis du ikke er interesseret i at lade sin sidemand vide, at du er vild med at høre Dolly Parton, er dette nok ikke høretelefonerne for dig. De sender nemlig nærmest lige så meget lyd ud i rummet som ind i dine ører.

På B&O's hjemmeside står der ikke nævnt, at Form 2 skulle være tænkt som et sæt høretelefoner, der skal bruges hjemme i stuen. Men det ville nok være vores anbefaling.

Form 2 fås i et væld af farver til 845 kroner.

For feinschmeckeren

B&W P5

Bowers & Wilkins står for at skabe sublime lydoplevelser med deres hi-fi-løsninger. B&W P5-høretelefonerne er testens dyreste.

Designet er ret specielt. Næsten alt er udført i blødt skind - både på hovedbøjlen og på selve ørepuderne. Også denne model er en on-ear-type, der lægger sig oven på ørerne. 

Selv om høretelefonerne vejer en smule, når du har dem i hånden, sidder de overraskende godt på hovedet. De svøber sig nærmest om hovedet og omfavner ørerne med det bløde skind.

Lyden er ikke bare god - den er rigtig god. Der er både dybde og klarhed i tonerne, og du får en hel masse nuancer med, du muligvis ikke har hørt før. 

Du får oven i købet to ledninger med - den ene har en fjernbetjening på ledningen til betjening af afspilleren og telefonstyring, men i kassen er der også en anden ledning uden fjernbetjening.

Du kan let skifte ledningen selv ved at åbne den ene "bøf" og sætte den anden ledning til i stedet. Efter sigende skulle lyden være i en lidt bedre kvalitet ved brug af ledningen uden fjernbetjening - forskellen er dog ikke udpræget. Af den grund føler vi os bestemt ikke pressede til at bruge ledningen uden fjernbetjening.

P5 kan ikke foldes sammen, men der medfølger et etui. Det lidt ærgerlige ved dette etui er dog, at det mest af alt ligner en dame-toilettaske i quiltet navyblåt stof med sølvfarvet magnetlukning. Med andre ord: Behold det hellere i tasken.

B&W P5 koster 2.199 kroner.

Konklusionen

Alle tre høretelefoner klarede sig godt i vores test, men de har hver deres styrkepunkter - og det er dermed dem kombineret med de præferencer, du har, der er afgørende for, hvilke høretelefoner der passer bedst til dig.

Bose OE2i og B&W P5 ligger nærmest lige, når det kommer til selve lydoplevelsen. Det er dermed faktorer som design og pris, der kommer til at være afgørende. Er du til et neutralt design, der ikke gør opmærksom på sig selv, er Bose et rigtigt godt bud.

Er du derimod til opsigtsvækkende, men stilfuldt design og muligheden for at skifte kablet selv, er B&W derimod din kandidat.

Og så er der selvfølgelig lige prisen - B&W trumfer Bose med næsten 1.000 kroner. Om blødt skind og ekstra kabel er det værd, må du selv afgøre.

B&O leverer et rigtig lækkert design og tilmed testens billigste høretelefoner. Men vi må ærligt indrømme, at dette produkt henvender sig til hjemmelytteren eller dig, der enten gerne vil høre din musik som baggrundsstøj eller dele din musiksmag med resten af togkupeen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere