Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

EU siger blankt nej til ACTA med stort flertal

Med meget stort flertal siger EU nej til den omstridte overvågnings-lov, ACTA.

EU-Parlamentet siger med et overvældende flertal blankt nej til den kontroversielle ACTA-aftale (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

Til afstemningen onsdag stemte 478 parlamentsmedlemmer nej til forslaget, mens kun 39 stemte ja.

Dermed fulgte størstedelen af parlamentet anbefalingerne fra fem af de grupper, der har arbejdet med ACTA-forslaget.

Beslutningen betyder, at ACTA-forslaget ikke kan vedtages som lov i nogen af EU-landene, hedder det.

ACTA-aftalen er ellers tidligere blevet underskrevet af EU-Kommissionen og 22 EU-lande, hvilket udløste et ramaskrig og mange protester, som efterfølgende fik flere lande til at tvivle på aftalen.

Vil ramme borgerne

Centralt i kritikken af aftalen står det digitale område. Kritikkere af ACTA-aftalen har fremhævet, at den giver plads til, at lande kan tvinge deres internet-leverandører - ISP'erne - til at agere politi overfor landets borgere.

Flere af EU-parlamentets medlemmer har angiveligt også været utilfredse med, at dele af ACTA-aftalen har været forhandlet i hemmelighed og kun kom til offentlighedens kendskab via afsløringer på Wikileaks i 2008. 

EU's privacy-vagthund - European Data Protection Supervisor - har skarpt kritiseret ACTA-forslaget for at krænke borgernes privatliv.

Organisationen har fremhævet, at ACTA kan føre til udbredt overvågning af internettet og borgernes færden på nettet.

Den internationale ACTA-aftale kan kun træde i kraft, hvis den ratificeres af seks af de 11 underskrivere, som var EU, Australien, Canada, Japan, Sydkorea, Mexico, Marokko, New Zealand, Singapore, USA og Schweiz.

Mexico har allerede sagt nej, og Australien og Schweiz ventes også at afvise aftalen.

Selv Japan, hvor aftalen oprindeligt blev underskrevet, er kommet i tvivl.

Læs også:

Derfor hidser så mange sig op over ACTA-aftalen.

Teleselskaber: Derfor er ACTA aldeles overflødigt.

Skrap piratlov udskudt efter højlydte protester.

EU godkender omstridt ACTA-aftale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere