Artikel top billede

Til alle kloge it-folk: Kaspersky har brug for hjælp til at knække kode

Et af verdens store sikkerhedsfirmaer har brug for hjælp fra folk, der ved noget om kryptering.

Computerworld News Service: Kaspersky Lab efterspørger hjælp fra kryptografer i verdensklasse til at knække krypteringen af den stadig gådefulde last, der leveres af spionage-malwaren Gauss.

"Vi inviterer enhver med interesse i kryptologi og matematik til at deltage sammen med os i arbejdet med at løse mysteriet og udforske de skjulte data," skriver sikkerhedsleverandøren i et blogindlæg.

Ukendt payload

Dens såkaldte payload er en af de mange ukendte faktorer i forbindelse med det avancerede spionage-værktøj Gauss, som Kaspersky opdagede i sidste uge.

Gauss overvåger ifølge sikkerhedseksperterne finansielle transaktioner med mellemøstlige banker og er udviklet eller sponsoreret af en eller flere nationalstater.

Selvom Kaspersky er kommet frem til, at lasten leveres via USB-flashdrev - for at kunne trænge ind i computere, der ikke er tilsluttet internettet - så er selskabet stødt på en mur i forsøget på at afkode modulet, der er krypteret med RC4.

RC4, der blev udviklet af RSA Security for 25 år siden, bruges også i SSL (secure socket layer) til at kryptere kommunikation mellem websites og browsere.

Genereres dynamisk

Kaspersky bemærker, at lastens krypteringsnøgle genereres dynamisk af den pc, der er malwarens mål.

"Det forhindrer alle andre end det (eller de) udvalgte mål i at læse indholdet i disse sektioner," oplyser Kaspersky.

"Det kan i praksis ikke lade sig gøre at knække krypteringen med et simpelt brute force-angreb."

Da Gauss er blevet sat i forbindelse med Flame, der er et andet spionage-værktøj målrettet iranske pc'er, og da de fleste eksperter er enige om, at Flame er tilknyttet Stuxnet - den orm, der blev opdaget i 2010, som saboterede Irans atomprogram - spekulerer Kaspersky over, om Gauss' krypterede last måske indeholder Stuxnet-lignende kode, der er designet til at angribe såkaldte SCADA-systemer (supervisory control and data acquisition).

SCADA-systemer er en form for industrielle kontrolsystemer, der bruges til at overvåge og styre afgørende industrielle processer i alt lige fra olieraffinaderier og fabrikker til elnet og gasrørledninger.

"Ressourcesektionen (af malwarens krypterede last, red.) er stor nok til at indeholde Stuxnet-lignende SCADA-målrettet angrebskode og alle de foranstaltninger, ophavsmændene gør brug af, tyder netop på, at målet er højt profileret," vurderer Kaspersky.

Sikkerhedsleverandøren har tidligere fremlagt andre ligheder mellem Gauss og Stuxnet heriblandt anvendelsen af nu rettede sårbarheder i forbindelse med genveje i Windows samt udnyttelsen af USB-drev til at levere angrebskoden til pc'er, der er isoleret fra internettet.

I blogindlægget gengiver Kaspersky de første 32 byte af de krypterede data og hashe fra malwarens mystiske last.

"Hvis du er kryptograf i verdensklasse eller hvis du på anden måde kan hjælpe os med afkodning, så kontakt os venligst per e-mail: theflame@kaspersky.com," skiver Kaspersky.

Selskabet oplyser også, at det på anmodning vil udlevere flere krypterede data.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere