Artikel top billede

It-budgetterne barberet helt ned - nu kommer problemerne

Vi kan ikke blive ved med at klemme mere forretningsværdi ud af it, mens budgetterne bare skrumper. Vi risikerer, at det hele kollapser.

Læs også:

Sådan sparer man 70 procent på it-budgettet

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Sådan skærer TDC's CIO alt fedtet væk

Vi kan ikke blive ved med at klemme mere ud af mindre.

Sådan skriver Mark McDonald, der er Ph.D. og en af Gartners top-rådgivere, i et blogindlæg.

Han skriver, at CIO'erne og it-afdelingerne har haft travlt over de seneste 10 år. De mange it-aktiviteter kræver investeringer - men hvor er det lige, pengene kommer fra?

"Svaret er, at størstedelen af pengene er kommet fra, at it-afdelingen holder pinen ud i forhold til aktiver og ressourcer - gør mere med mindre. Eller mere præcist: Gør mere, mens budgettet holdes nede."

"Outsourcing, offshoring, konsolidering, genforhandling af kontrakter spiller alle en rolle i forhold til at skære i it-omkostningerne og holde dem nede ..."

"CIO'er har, ved at klare sig på bedste beskub gennem de seneste 10 år, støttet opfattelsen af, it-afdelingen var alt tung, dyr, ude af form og helt ærlig for fed."

Her ser du problemerne

Mark McDonald mener, at vi nu har nået grænsen for, hvor meget citronen kan presses.

"Et årti med nøjsomhed krævede, at CIO'erne devaluerede it ved at få lønninger, omkostninger og performance til at passe til voksende forrretningskrav og svindende budgetmæssige forsyninger."

Gartner-rådgiveren skriver, at denne "devaluering har været en stille dræber for it ved at æde af it's sundhed på måder, der ikke bliver synlige, før it er klar til at kollapse."

Konkret peger han på, at problemerne ved devalueringen allerede ses på en række områder.

Her er det vigtige spørgsmål

Læs også:

Sådan sparer man 70 procent på it-budgettet

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Sådan skærer TDC's CIO alt fedtet væk

Gartners Mark McDonald mener, at vi ser problemerne med alt for pressede budgetter ved, at:

- It-budgetterne nu er så stramme, at der nu ikke er plads til at udbygge nye kompetencer, eksperimentere og transformere.

- It alt for ofte ikke lever op til mål om at afslutte projekter inden for en bestemt tidsramme, inden for budgettet og ikke lever op til at kunne skabe forretnings-resultater.

- Der nu er et udbredt fokus på at måle it som en procentmæssig andel af omsætningen, hvilket ifølge Gartner-analytikeren kun fører til, at man altid skal endnu længere ned.

- Der er et vedholdende syn på it som noget, der koster penge og skal kontrolleres, snarere end som en kilde til forretnings-ydeevne og gearing, som skal udforskes.

Dette bør være dit fokus nu

Mark McDonalds pointe i indlægget er, at det giver god mening at kontrollere og skære omkostninger, men kun til et vist punkt. Det punkt er nået nu, mener han.

"CIO'er har forholdt sig til det stykke arbejde, der blev lagt foran dem. Det er resultatet af det arbejde - devaluering - og behovet for at genskabe værdien, der bør være det fremtidige fokus."

"Det operationelle spørgsmål er ikke, hvordan man gør mere med mindre, men snarere hvordan man bruger teknologi til at skabe vækst."

Læs også:

Sådan sparer man 70 procent på it-budgettet

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Sådan skærer TDC's CIO alt fedtet væk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere