Så tåbelige var de mange iPhone 5-rygter

It-medierne har det seneste år mæsket sig i rygter om iPhone 5. Nogle mere kulørte end andre. Nu er Apples nye telefon officiel, og vi ser tilbage på nogle af de mest tåbelige og fejlagtige rygter.

Så tåbelige var de mange iPhone 5-rygter

Stort set dagen efter Apple lancerede sin iPhone 4S i oktober 2011, opstod de første rygter om iPhone 5, og strømmen af mere eller mindre kulørte historier om den nye æble-mobil fortsatte i et utrætteligt tempo i næsten et år.

Især mange engelsksprogede it-medier har kæmpet hårdt for at være de første til at "afsløre" detaljer om telefonen - ofte fra anonyme kilder.

Historierne er blevet citeret flittigt på nettet, men det er naturligvis langt fra alle rygtehistorier, som er rigtige. Faktisk er nogle af dem direkte tåbelige.

Nu da iPhone 5 er lanceret officielt, ser vi tilbage på det forgangne år og nogle af de rygter, som intet havde at gøre med virkeligheden.

1. En skrue løs

Dette rygte kunne faktisk allerede slås ihjel inden den officielle lancering. For historien om en helt ny type asymmetrisk kærv på skruer i kommende Apple-produkter var en stor løgnehistorie.

Rygtet om den nye type skruer blev viderebragt af selv store it-medier som blandt andet Macworld og Wired, og her lød det, at de specielle skruer angiveligt skulle afholde brugerne fra at åbne hardwaren og rode med indmaden.

Bagmændene bag det falske rygte er stået frem og har forklaret, at det var et socialt eksperiment.

De var nysgerrige på, hvordan "deres" historie kunne brede sig på nettet.

Derfor konstruerede de et foto af en anderledes skrue, og kombineret med en manipuleret e-mail til websiden Reddit var rygtet hurtigt på vej rundt i hele verden.

Kæmpe skærm og NFC-chip

2. Store, større, størst

Der har været rigtig mange rygter om størrelsen på den nye iPhone 5.

Alle rygter har peget på, at skærmen ville vokse.

Det er egentlig ikke så overraskende, da iPhone 4S er udstyret med en 3,5 tommer skærm, der efterhånden er noget af en miniput, hvis den sammenlignes med de nye Android-topmodeller fra Samsung, HTC og LG.

Mange rygter har gået på en skærm omkring fire tommer, og det viste sig at holde stik.

Men der har også været uhyggelig mange forkerte gæt på telefonens skærmstørrelse, der angiveligt skulle være 3,7, 4,2 eller 4,3 tommer. Det ellers pålidelige nyhedsbureau Reuters kunne endda rapportere om en skærm på 4,6 tommer.

3. NFC

NFC-chip (Near Field Communication) har været et af de hotteste rygter om iPhone 5, som viste sig ikke at holde.

De fleste Android-topmodeller er udstyret med teknikken, som eksempelvis gør telefonerne i stand til at foretage mikrobetalinger eller nemt skabe forbindelse til andre mobiler eller produkter.

Blandt andet websiden 9to5mac.com var næsten sikker på, at iPhone 5 ville have NFC, så telefonen kunne konkurrere med Google Wallet.

Rygtet var baseret på en prototype af Apples telefon, som it-mediet angiveligt havde haft adgang til.

Samtidig troede 9to5mac.com på NFC-chippen, da it-mediet havde talt med en udvikler, der havde gode forbindelser til Apple. Derfor havde kilden talt med Apple-ingeniører, der arbejdede intensivt med NFC.

Fingeraftrykslæser og forkert lanceringsdato

4. Fingeraftrykslæser

Et af de mere kuriøse rygter om iPhone handler om en fingeraftrykslæser. Rygtet opstod, da Apple for et par måneder siden opkøbte AuthenTec.

Virksomheden er blandt andet specialist i fingeraftrykslæsere, og websitet TheNextWeb.com var næsten sikker på, at en kommende iPhone - og iPad for den sags skyld - ville være udstyret med denne teknik.

Fingeraftrykslæseren skulle naturligvis placeres i den fysiske menu-knap på fronten af telefonen.

5. Lanceringsdato

Der har været spekuleret en del i lanceringsdatoen for iPhone 5, og det blev også til en del fejlskud i det forgangne år.

Et rygte om en juni-fødsel af Apples nye telefon begyndte, da japansk tv under et interview hos Foxconn - der producerer iPhone - opsnappede, at virksomheden havde brug for 18.000 nye medarbejdere tilbage i april.

En medarbejder fortalte, at det skyldtes lanceringen af iPhone 5.

Som vi ved nu, blev det dog først til en lancering i september.

Men rygtet om en juni-lanceringen blev citeret vidt og bredt.

Et par lækkede billeder - der siden viste sig at være ægte - var ligeledes med til give næring til rygtet om præsentationen af en ny Apple-mobil lige op til sommerferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere