Artikel top billede

Her kan internettet skabe tusindvis af danske job

Mange danskere vil i den grad kunne nyde godt af lynhurtigt internet, viser ny rapport.

6.000-9.000 jobs.

Så meget kan lynhurtigt bredbånd til landets yderområder skabe, hvis man skal tro en ny analyse fra Center For Digital Forvaltning udarbejdet for Dansk Energi.

Rapporten, der er lagt op på hjemmesiden hos Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, har kigget på effekterne, såfremt man fik højhastighedsinternet i yderområderne.

"Det konservative estimat viser, at etableringen af højhastighedsbredbånd over en femårig periode kan forventes at give en merbeskæftigelse i den private sektor på mellem 1,0 pct. og 1,4 pct. svarende til 6-9.000 nye jobs i Danmarks 46 land- og yderkommuner," lyder det i rapportens konklusion.

Dertil kommer, at væksten i antallet af virksomheder over en femårig periode forventes at være mellem 0,5 procent og 1,2 procent højere i områder, hvor der etableres højhastighedsbredbånd.

Transport sparet

Analysen, der blandt andet ser nærmere på udenlandske studier af samme område, har også kigget på mulige besparelser omkring transport.

Det vil ske, når det offentlige gør brug af tjenester som videokommunikation og andre services baseret netop på højhastighedsbredbånd.

"CEDI har foretaget en modelberegning, der viser, at det ressourcemæssige potentiale, ved en øget brug af videobaserede sundheds- og omsorgsløsninger i landets 46 land- og yderkommuner, er på 200-250 millioner kroner alene i sparet transporttid for henholdsvis SOSU-medarbejdere og hjemmesygeplejersker," lyder det i rapporten.

Du kan selv dykke ned i rapporten og læse den i sin fulde længde her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen