Artikel top billede

Lønnedgang: Så meget er SKI-chefens løn faldet

Hun har lige taget en beslutning med økonomisk betydning for rigtig mange it-virksomheder. Men hendes egen løn er langt lavere end forgængerens. Se her, hvor meget hun tjener.

Læs også: Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud må gå om

Så mange millioner betaler it-firmaer hvert år til SKI

It-branchen har i denne tid ekstra fokus på. hvad der sker hos indkøbscentralen SKI, hvor der årligt omsættes for milliarder af kroner på it.

Faktisk har organisationen, der tidligere har været ude i et alvorligt stormvejr, som kostede to direktører jobbet, aflyst et stort it-udbud.

Dengang blev administrerende direktør Søren Jakobsen og direktør Niels Frederiksen fyret.

Af det seneste SKI-regnskab kan man se, at de fik henholdsvis 4,4 millioner kroner og 2,6 millioner kroner i årsløn.

Imidlertid får den nye administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen en helt anden hyre.

Ifølge regnskabet er hendes løn nemlig 1,4 millioner kroner - altså en tredjedel af forgængerens.

I øvrigt er det danske it-firmaer, der betaler mest til driften af SKI.

Det kan du læse mere om her.

Gennemsnitsløn steget

SKI er konstrueret som et aktieselskab, men skal ikke tjene penge på dets aktiviteter.

Finansieringen kommer fra leverandører, der skal betale en procentsats hver gang de sælger noget på en af rammeaftalerne.

Typisk omkring en procent. I 2011 betalte it-firmaer cirka 46 millioner kroner, hvilket svarer til halvdelen af SKI's indtægter.

Ser man nærmere på SKI's interne økonomi er antallet af ansatte dalet.

Imidlertid er gennemsnitslønnen, forstået som løn, tillæg, bonus med inklusiv pension, for fuldtidsansatte steget fra 52.900 kroner til 53.300 kroner.

SKI-chef: Vores produktivitet i top

Hos SKI forklarer kunde- og kommunikationsdirektør Jan Michelsen, at organisationen løbende har optimeret driften og nedbragt omkostningerne blandt andet ved at skære ned på service- og støttefunktionerne.

"Vi fokuserer ressourcerne på kerneydelserne, som er at gennemføre udbud og tilbyde konkurrencedygtige rammeaftaler til vores kunder," udtaler han.

Og selvom man netop har måtte aflyse et stort it-udbud, så er produktiviteten meget høj, understreger han.

"SKI har gennemført flere end dobbelt så mange udbud det seneste år end tidligere set i SKI's historie, så produktiviteten er steget ganske betydeligt," forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere