Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Googles eget sprog blandt verdens 50 mest populære

Googles eget programmerings-sprog er nu at finde blandt de 50 mest populære programmeringssprog, selv om markedsandelen er lillebitte.

Computerworld News Service: Googles programmeringssprog, Dart, der er udviklet som en konkurrent til JavaScript, har nu for første gang opnået at være med på en måned top 50-liste over de mest populære programmeringssprog.

Det er Googles hensigt med Dart, der blev lanceret i slutningen af 2011, at skabe et sprog til webprogrammering uden de begrænsninger, som Google mener, at JavaScript har.

De iføgle Google blandt andet problemer med at fastholde struktur, når programmer overstiger en vis størrelse.

Dart ligger aktuelt nummer 43 i Tiobe Programming Community Index for oktober 2012.

Meget lille andel

Dart har dog ifølge Tiobes beregninger en andel på kun 0,189 procent.

"Det er Googles mål, at Dart skal erstatte JavaScript som det dominerende programmeringssprog til webudvikling," forklarer Tiobe i sin rapport. 

Tiobe sætter dog spørgsmålstegn ved, hvor stort et momentum Dart kan få opbygget uden understøttelse i alle de mest anvendte browsere.

En repræsentant for Mozilla udtaler, at organisationen ikke vil tilføje understøttelse af Dart i sin browser, Firefox.

Heller ikke Microsoft vil understøtte Dart i Internet Explorer.

Microsoft løftede dog fornylig sløret for sit eget TypeScript-projekt, der har til formål at gøre det muligt for JavaScript at understøtte udviklingen af mere komplekse applikationer.

TypeScript indeholder JavaScript-funktioner til statisk indtastning, klasser og modularisering.

Tiobe-indekset er udregnet ved hjælp af estimering af antallet af relevante udviklere på verdensplan, programmeringskurser og tredjeparts-leverandørers interesse i de forskellige programmeringssprog.

Resultater fra søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo samt data fra websteder såsom Wikipedia og Amazon medregnes.

Øverst på listen denne måned var programmeringssproget C med en andel på 19,822 procent efterfulgt af Java med en andel på 17,193 procent, Objective-C (9,477 procent), C++ (9,260 procent) og C# (6,530 procent).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere