Artikel top billede

Fiberselskab: Vores rivaler er velkomne på vores net

Noget tyder på store interne forskelle blandt fiberselskaberne i holdningen til, om konkurrenter skal have adgang til fibernettet.

Læs også:

Fiber-boss vil åbne nettet for konkurrenterne

Stofa til elselskaberne: Åbn nu jeres net

Fiberselskaberne er længe blevet kritiseret for at holde konkurrenter ude af deres net og kun tillade deres egen indholdsleverandør, Waoo, adgang.

Men nu viser det sig, at også EnergiMidt, ligesom konkurrenten SE (Syd Energi), har en mere åben holdning til net-spørgsmålet.

"Vi har hele tiden bygget i et åbent net og er villig til at tale med alle, der kontakter os," bedyrer Martin Romvig, bredbåndsdirektør i EnergiMidt. 

Han tilføjer, at EnergiMidt samarbejder med flere spillere på erhvervssiden. Men på privatsiden samarbejdes indtil videre kun med Waoo.

"At der ikke er andre på i dag, er ikke et udtryk for, at det er lukket. Det er et udtryk for, at der ikke er nogen, der har været interesseret i at komme på det," siger han.

Noget tyder altså på store interne holdninger til fiberstrategien blandt landets fiberselskaber, der står bag indholdsleverandøren Waoo.

Det afviser Martin Romvig da heller ikke, selv om han beskriver forholdet imellem fiberselskaberne som godt.

"Vi har et fint samarbejde, selv om der ikke er tvivl om, at vi ser meget forskelligt på tingene. Vi tager vores beslutninger ud fra, hvad, vi mener, er det rigtige, men som branche er både Nianet og Waoo eksempler på, at det er en god ide at arbejde sammen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere