Artikel top billede

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem

Den kinesiske netværksgigant Huawei vil dæmme op for frygten for spionage ved at lægge kildekode frem til skue.

Læs også:

Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på
dig

Advarsel: Pas på denne netværks-gigant

De alvorlige anklager mod Huawei, der tidligere er blevet lagt frem i både USA og i Australien, får nu netværksgiganten til at skride til en noget opsigtsvækkende handling.

Det kinesiske selskab har ifølge BBC tilbudt de australske myndigheder ubegrænset adgang til kildekoden i det netværksudstyr, Huawei producerer.

Det er frygten for og mistanken om, hvad den kinesiske mastodont kan overvåge og styre via sin massive tilstedeværelse i en infrastruktur, der startede hele sagen.

Både amerikanerne og australierne har blokeret for, at Huawei kan levere udstyr til landenes netværks-infrastruktur, hvilket Huawei mener er politisk motiveret.

Lægger kildekoden frem

I den seneste udviklingen i sagen er der dog en lille erkendelse fra selskabet.

"Hos Huawei har vi gjort et ringe job i forhold til at kommunikere om, hvem vi er, og det må vi tage ansvaret for," udtaler en John Lord, der star i spidsen for Huawei i Australien.

Derfor vil selskabet nu give myndighederne down under komplet og ubegrænset adgang til kildekoden og netværks-udstyret, så skeptikerne med egne øjne kan se, hvad der er inden i det kinesiske udstyr.

Ifølge BBC har Huawei allerede gjort noget tilsvarende i England, hvor myndighederne har haft adgang til at teste sikkerheden nærmere.

Her er anklagerne mod Huawei

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

Selskabet leverer kritiske komponenter i den digitale infrastruktur, og det er det, der bekymrer blandt andre amerikanerne.

Som vi tidligere har skrevet, har blandt andet en rapport fra Pentagon antydet, at Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, ligesom der er blevet udtrykt frygt for, hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne spille ved eksempelvis en cyber-krig.

Den amerikanske rapport om Huawei

Tidligere på måneden udkom en rapport fra de amerikanske myndigheder om de kinesiske selskaber Huawei og ZTE. Den konkluderede blandt andet:

"US-regeringssystemer, specielt følsomme systemer, bør ikke inkludere udstyr fra Huawei eller ZTE, inklusiv komponenter. På samme måde skal kontrakt-leverandører - specielt dem, der arbejder med kritiske US-programmer - ekskludere udstyr fra ZTE eller Huawei i deres systemer."

Samtidig kan man i rapporten læse følgende anbefaling:

"Den private sektor i De Forenede Stater opfordres stærkt til at overveje langsigtede sikkerheds-risici i forhold til at handle udstyr eller services med enten ZTE eller Huawei."

"Amerikanske netværksoperatører og system-udviklere opfordres stærkt til at søge efter andre leverandører til deres projekter."

"Baseret på tilgængelige hemmelige og ikke hemmelige informationer kan man ikke stole på, at Huawei og ZTE er fri af indflydelse fra udenlandske stater, og derfor udgør de en sikkerheds-trussel mod USA og vores systemer."

Huawei svarede igen

Huawei svarede dog hurtigt igen på rapportens indhold:

"Vi havde håbet at kunne sikre, at undersøgelsen ville være fakta-baseret og objektiv i dens gennemgang af vores forretningsaktiviteter og den globale cyber-sikkerhed ... Men på trods af, at vi har gjort vores bedste, virker det som om, at komitéen har ønsket et forudbestemt udfald," lød det blandt andet fra Huawei.

Computerworld interviewede i den forbindelse både Huawei i Danmark og nogle af de danske teleselskaber, der anvender selskabets produkter - se kommentarerne her.

Læs også:

Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på
dig

Advarsel: Pas på denne netværks-gigant




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere