Artikel top billede

HP: Derfor skal du endelig ikke nedgradere til Windows 7

Køber man som forbruger en pc med Windows 8 Pro er det muligt at nedgradere til eksempelvis Windows 7 Professional. Men lad nu være, lyder det fra HP. Se hvorfor her.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard fraråder sine private kunder at nedgradere nye pc'er fra den præinstallerede Windows 8 til Windows 7.

I et svar på Hewlett-Packards support-websted skriver selskabet, at der ikke vil være support til stationære og bærbare til forbrugere solgt efter 26. oktober - den dato Windows 8 blev lanceret - ved nedgradering til den sidste version af Microsofts styresystem, Windows 7.

"Windows 7 vil ikke være understøttet på disse nye platforme, og der vil ikke være nogen drivere, apps eller noget Windows 7-indhold tilgængeligt fra HP," skriver HP.

"Hvis man som forbruger vælger at nedgradere sit stationære eller bærbare system fra HP, vil HP fortsat understøtte hardwaren, men hvis der opstår et problem, hvor der er brug for HP-diagnostik, eller det fastslås, at den installerede software eller styresystemet skaber problemet, så vil HP muligvis foreslå at systemet føres tilbage til det oprindelige Windows 8."

Nedgraderings-mulighed er kutyme

Det er kutyme, at muligheden for nedgradering - at kunderne kan udskifte en nyere version af Windows med en ældre uden at betale for begge kopier - medfølger udgaver af Windows til erhverv.

Hensigten er at lade virksomheder anvende deres foretrukne version af styresystemet på også nye pc'er.

Derfor er det kun Windows 8 Pro, der inkluderer en sådan ret til nedgradering.

Den forbrugerorienterede standardudgave af Windows 8 inkluderer ikke retten til nedgradering.

Brugere af Windows 8 Pro kan nedgradere til Windows 7 Professional eller Vista Business.

Der er desuden kun OEM-kopier af Windows, der inkluderer muligheden for nedgradering.

Det er de kopier af Windows, der er præinstallerede af pc-producenter som HP.

Ligesom tidligere er kunden selv ansvarlig for at anskaffe installationsmediet til eksempelvis Windows 7 Professional, hvis han eller hun ønsker at nedgradere fra Windows 8 Pro.

Her vil der alligevel være mulighed for nedgradering

HP bemærker, at selskabet dog vil yde support ved nedgradering af sine erhvervsorienterede pc'er.

Det vil for eksempel sige, at HP i disse tilfælde vil levere drivere og deslige.

Selvom HP's forbrugerorienterede pc'er som standard kommer med Windows 8, vil private kunder, som i forbindelse med købet har valgt Windows 8 Pro - det er et valg, der er tilgængeligt for mange maskiner - automatisk få ret til at nedgradere. Det koster ekstra at få Windows 8 Pro i stedet for Windows 8.

Op til to år

HP sælger ligesom de fleste pc-producenter stadig visse modeller med Windows 7 præinstalleret.

Microsofts regler gør det muligt for OEM'er at udstyre deres pc'er med det ældre styresystem i op til to år, det vil sige indtil sidst i oktober 2014.

Vælger man selv at nedgradere, skal man desuden være opmærksom på, at det er mere besværligt med Windows 8 end tidligere:

Man er først nødt til at foretage ændringer i BIOS, så pc'en starter op i såkaldt "legacy-tilstand."

Som standard anvender Windows 8 UEFI-tilstand (Unified Extensible Firmware Interface) på nye pc'er for at have adgang til visse nye funktioner såsom Secure Boot.

Retten til nedgradering blev ikke anvendt i nogen særlig grad på Windows 7, fordi kunderne generelt var glade for denne version af Windows.

Derimod fik denne mulighed en hel den medieomtale efter lanceringen af Windows Vista, da mange frustrerede brugere valgte at gå tilbage til Windows XP.

Det er stadig for tidligt at sige, om Windows 8 ligesom Vista vil anspore et udbredt ønske om at nedgradere, eller om kunderne med tiden vil tage de store forandringer i brugergrænsefladen i Windows 8 til sig.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere