Artikel top billede

Derfor mister danske firmaer milliarder på nettet

Tocifret milliardpotentiale bliver tabt på nettet, når danske hjemmesider er ude af trit med forbrugernes ønsker. Det vil blandt andre regeringen og IT-Branchen ændre. Se hvordan her.

Læs også: 
Dette skal din næste webshop-platform bare kunne

Den danske e-handelsscene skal have en ordentlig overhaling.

Det mener handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), som i dag sparker gang i "Succes Online"-kampagnen, som Erhvervsstyrelsen, IT-Branchen, FDIH, Håndværksrådet, IVÆKST, Amino, IBIZ-center, Google og Deloitte står bag.

Formålet med Succes Online-kampagnen er at sætte fokus på optimering af e-handel på danske hjemmesider til almindelige surfere og mobilbrugere på nettet, som bidrager med omkring 100 milliarder kroner om året - eller omkring fem til seks procent af Danmarks BNP.

Tallene stammer fra en rapport udført af Boston Consulting Group for Google i 2010. Her viste det sig, at hvis danske virksomheder lærer at udnytte vækstpotentialet i onlinesalg, -marketing og -kundeservice i deres forretning, vil den danske internetøkonomi i 2015 kunne runde 150 milliarder kroner - eller stå for 7,3 procent af BNP.

"Der er et stort potentiale for danske virksomheder i at udvide deres forretninger via e-handel. Det giver adgang til flere kunder - og ikke kun danske kunder, men til et voksende internationalt marked på nettet. Det bidrager til vækst i virksomheden og beskæftigelse i Danmark," udtaler Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

Mange forsømmer hjemmesiden

Med Succes Online vil parterne altså have danske virksomheder til at satse mere målrettet efter gevinsterne ved e-handel, hvor der ifølge parterne bag Succes Online hvert år tabes tocifrede milliardbeløb som følge af slappe hjemmesider uden nødvendig funktionalitet og/eller opdatering.

Blandt andet disker Håndværkerrådet op med en helt ny undersøgelse, der viser, at 56 procent af rådets medlemmer har fået flere kunder via oprettelsen af en hjemmeside, mens 36 procent har opnået et større salg.

Den fremgang er kommet til trods for, at kun fem procent har en webshop, mens kun en fjerdedel har onlinebooking og endnu færre håndværkere vil investere i deres online-aktiviteter i det næste års tid.

"Desværre forsømmer mange af dem at vedligeholde deres hjemmeside, og dermed misser de også mulighederne for at skaffe endnu flere kunder og endnu større indtjening. De, der har taget skridtet til at investere i tide og været på forkant med udviklingen, er også dem, som kommer til at overleve på sigt," forklarer afdelingschef Frank Korsholm fra Håndværkerrådet i pressemeddelelsen fra Succes Online.

Få råd på nettet

Sammen har parterne bag Succes Online stablet hjemmesiden dinvirksomhedonline.dk på benene, hvor små og mellemstore virksomheder kan høste viden og deltage i træning til at optimere deres hjemmesider.

Senere på ugen vil 95 små og mellemstore virksomheder med ambitioner om bedre online-tilstedeværelse blive trænet i optimeringen på en iværksætter-konference i Herning.

I uge 48 - det vil sige om to uger - begynder en række træningsmoduler online med en række eksperter, der forklarer virksomhederne, hvordan de kan optimere deres e-handel, forbedre hjemmesider til et stigende antal mobilbrugere og markedsføre sig selv mere effektivt på nettet.

Du kan læse mere om træningen, se eksempler på optimeringstricks og læse mere om selve kampagnen Succes Online på kampagnens hjemmeside.

Læs også: 
Dette skal din næste webshop-platform bare kunne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.