Artikel top billede

Dette skal din næste webshop-platform bare kunne

Online-handel er fremtiden for de fleste virksomheder, og der er en række funktioner, der bare skal understøttes i den software-platform, man satser på.

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Sådan får vi gang i den danske e-handel

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider

Uanset om man er en cykelforhandler, dagligvarekæde eller skoforretning, så er er online-tilstedeværelsen helt afgørende, hvis man skal kunne øge salget.

Man skal have en lækker e-shop, hvor kunderne kan tjekke kollektionerne ud, anmelde produkter og gå shop-amok med Visa-kortet.

Og e-butikken skal altid fungere på tværs af alle platforme og browsere.

I en ny rapport om B2C-handelsløsninger ser analyse- og rådgivningsfirmaet Forrester nærmere på de forskellige platforme - og de funktioner, de helst skal understøtte for at kunne levere overbevisende e-handelsløsninger.

Ifølge Forrester øger 56 procent af virksomhederne deres investeringer på området. Hele 46 procent overvejer at skrotte deres gamle platform og satse på en ny inden for de næste to år.

Her er de vigtigste tendenser

En af de vigtigste tendenser på området er ifølge Forrester, at virksomheder ikke længere vælger en række løsninger og teknologier, når man skal lancer en ny e-handelsside.

"De vælger nu teknologier, der kan understøtte marketing, salg, indkøb og service på tværs af en række berøringsflader med kunderne."

"For at kunne opnå dette må nutidens løsninger understøtte konsistente kerne-funktioner til at håndtere produkter, ordrer, kundedata og integration med enterprise-systemer."

"Samtidig skal løsningerne være åbne og fleksible til at skabe websider, mobilsider, applikationer, call center-grænseflader og muligheder i butikkerne," skriver Forrester blandt andet.

En anden tendens er, at løsningerne helt fra starten af skal være skruet sammen til at kunne understøtte mange forskellige web-butikker i forskellige regioner.

Det gør det lettere at målrette butikker og markedsføring, ligesom det er en fordel i forhold til søgemaskineoptimering.

De førende leverandører og løsninger

I Forrester-rapporten fokuseres der også på, hvilke firmaer og løsninger, der er førende inden for e-handel. 210 leverandører og disses løsninger er blevet sammenlignet.

Forrester udpeger IBM, Hybris, Oracle og Demandware som de førende spillere på B2C-markedet. Forklaringen er blandt andet, at de alle understøtter mange forskellige kanaler og berøringsflader med slut-kunderne.

Den vurdering stemmer helt overens med Gartners rapporter om e-handels-markedet, hvor IBM, Oracle og Hybris også betegnes som markedsledere.

Der nævnes også interessante spillere som Micros-Retail, Intershop, RedPrairie og Digital River, mens leverandører som SAP og Magento for lidt på puklen for at halte bagefter.

"SAP's løsning er unik i denne evaluering, eftersom produktet ikke er tænkt til at stå alene som en handel-platform; i stedet sigter den mod at hjælpe SAP's ERP/CRM-kunder med at udvide det produkt til også at understøtte e-handel," skriver Forrester.

Hvad passer bedst til dit firma?

Det er vigtigt at bemærke, at rapportens konklusioner ikke nødvendigvis passer på den enkelte brugers behov.

Er man en mindre dansk virksomhed, kan den helt rigtige platform sagtens være en, der ikke indgår ellers fremhæves i Forresters undersøgelse.

Rådgivningsfirmaet skriver da også selv, at du er nødt til selv at identificere dine forretnings-mål, hvordan du kan differentiere din virksomhed med brand og service, hvilken kunde-oplevelse, du ønsker, hvad din teknologi-strategi er, og hvilke strategiske mål, du vil forfølge.

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Sådan får vi gang i den danske e-handel

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere