Så vild bliver fremtidens e-learning

Klasser med 50.000 elever er ikke unormale, når tilstrækkeligt mange på internettet gerne vil lære noget nyt. Læs her, hvordan du ganske gratis kan blive klog i en fart og forbedre dine jobchancer markant.

Læs også:
Sådan fik jeg 80.000 klassekammerater - og blev klogere


Bunkeundervisning er kommet for at blive.

Det sker gennem internettet, hvor høje båndbredder og avancerede servere til at håndtere mange forespørgsler er nøglerne, der gør det muligt for danskere, kinesere og gambianere at følge avancerede kurser gratis hos store amerikanske eliteuniversiteter.

Her kan du finde alt fra kurser i parallel programmering, compiler-teori og videre over til græsk mytologi.

Universiteterne, der blandt andet tæller Massachusetts Institute of Technology (MIT), Havard og Stanford, har i nogen tid indgået partnerskaber med e-læringsplatforme som Coursera, Udacity, OpenLearning og EdX, hvor op mod 100.000 elever på samme tid kan følge kurser over nettet.

Som på enhver anden universitetsuddannelse er der naturligvis også hjemmearbejde.

Opgaverne bliver typisk rettet af ens virtuelle sidemand eller af adapative systemer, der med sin kunstige intelligens lærer dine styrker og svagheder at kende, og derefter retter spørgsmålene ind efter dine svar.

Hjælper på jobsøgningen
Den danske kontaktdirektør og partner i webbureauet Peytz & Co, Claus Sølvsteen, er en af flere danskere, der har deltaget i bunkekurserne hos Coursera, og den oplevelse kan du læse om her.

En anden dansker med erfaringer fra Coursera, som har haft knapt to millioner kursister siden åbningen i april 2012, er Knud Sørensen, som er uddannet cand.scient i fysik fra Aarhus Universitet i 2006.

Efter endt universitetstid startede Knud Sørensen enkeltmandsvirksomheden AL&L Technology, men er også jobsøgende. Sideløbende med sin virksomhed og ansøgningerne er han nu i gang med sit 14. onlinekursus, efter han opdagede de mange forskellige gratis online-kurser for cirka et års tid siden.

Knud Sørensen har siden fundet ud af, at online-kurserne hos de amerikanske universiteter har haft en positiv effekt i jobsøgningen.

"Jeg har søgt hos en virksomhed, der gerne vil have mig til samtale, fordi de kan se, at jeg har taget relevante kurser og udvist interesse i meget specifikke områder," siger Knud Sørensen til Computerworld, efter han har taget kurser i blandt andet kunstig intelligens, gamification og big data.

Fremtidens efteruddannelser
Knud Sørensen tøver ikke med at kalde e-learningkurserne for både geniale og fremtidens undervisning, når man enten vil efteruddanne sig eller få viden på nye områder.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

SCADA/IT Engineer

Unik System Design A/S

Enterprise Architect
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.