Artikel top billede

Derfor er rivaler ligeglade med Ateas nye tele-firma

Ateas planer om et nyt teleselskab får ikke konkurrenterne til at ryste i bukserne. Læs hvorfor her.

Læs også:
Så billig bliver Ateas teleselskab med skattefidus

Ib Kunøe: Her er min plan med mit nye teleselskab

I mere end et år har it-forhandleren Atea planlagt lanceringen af sit eget teleselskab.

Ideen er, at teleselskabet skal lukrere på Ateas i forvejen massive tilstedeværelse på landets arbejdspladser - og i resten af Norden.

Og udover at Atea Tele i udgangspunktet vil satse på salg af b2b-løsninger, ligger det også i forretningsmodellen at få medarbejderne til at købe deres private telefoni gennem arbejdspladsen.

Det sker ved hjælp af de skattemuligheder, der ligger i bruttolønsordningen.

Da Atea allerede har et fast greb om bruttolønsmarkedet med 410.000 medarbejdere oprettet i sin portal, kan teleselskabet fra Atea synes som en trussel mod de traditionelle teleselskaber.

Ingen nervøse trækninger hos konkurrenter

Men konkurrenterne virker ikke synderligt nervøse over konkurrencen fra den nye front.

Ifølge Telias kommunikationschef Mette Honoré er der ingen bekymring at spore hos det svenskejede teleselskab.

"Atea er bedst til at sælge hardwaren, men har ikke så godt fat i markedet for sim-kort," skriver hun til Computerworld efter at have snakket med Telias erhvervskundedirektør Morten Bentzen.

Heller ikke teleselskabet 3 ryster i bukserne.

"Vi må jo se, hvad de kommer med, men umiddelbart er vi i en branche, hvor vi er vant til konkurrence, så det tager vi ikke så tungt. Vi har nogle gode produkter til nogle attraktive priser," skriver kommunikationschef Stine Green Paulsen til Computerworld.

Oven i købet håber man her, at konkurrentens ankomst vil hjælpe med at sætte fokus på "split billing" - altså muligheden for at dele telefonregningen op i forhold til henholdsvis erhvervs- og privat forbrug.

"I forhold til split billing så er det et produkt, vi også har - og har stor succes med. Men der er potentielt stadig et rigtig stort uopdyrket marked for det produkt, så det, at der kommer en anden stor spiller og er med til at uddanne markedet - det vil skabe ekstra fokus og mere forretning for os begge," lyder det fra 3's kommunikationschef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere