Derfor er rivaler ligeglade med Ateas nye tele-firma

Ateas planer om et nyt teleselskab får ikke konkurrenterne til at ryste i bukserne. Læs hvorfor her.

Læs også:
Så billig bliver Ateas teleselskab med skattefidus


Ib Kunøe: Her er min plan med mit nye teleselskab

I mere end et år har it-forhandleren Atea planlagt lanceringen af sit eget teleselskab.

Ideen er, at teleselskabet skal lukrere på Ateas i forvejen massive tilstedeværelse på landets arbejdspladser - og i resten af Norden.

Og udover at Atea Tele i udgangspunktet vil satse på salg af b2b-løsninger, ligger det også i forretningsmodellen at få medarbejderne til at købe deres private telefoni gennem arbejdspladsen.

Det sker ved hjælp af de skattemuligheder, der ligger i bruttolønsordningen.

Da Atea allerede har et fast greb om bruttolønsmarkedet med 410.000 medarbejdere oprettet i sin portal, kan teleselskabet fra Atea synes som en trussel mod de traditionelle teleselskaber.

Ingen nervøse trækninger hos konkurrenter
Men konkurrenterne virker ikke synderligt nervøse over konkurrencen fra den nye front.

Ifølge Telias kommunikationschef Mette Honoré er der ingen bekymring at spore hos det svenskejede teleselskab.

"Atea er bedst til at sælge hardwaren, men har ikke så godt fat i markedet for sim-kort," skriver hun til Computerworld efter at have snakket med Telias erhvervskundedirektør Morten Bentzen.

Heller ikke teleselskabet 3 ryster i bukserne.

"Vi må jo se, hvad de kommer med, men umiddelbart er vi i en branche, hvor vi er vant til konkurrence, så det tager vi ikke så tungt. Vi har nogle gode produkter til nogle attraktive priser," skriver kommunikationschef Stine Green Paulsen til Computerworld.

Oven i købet håber man her, at konkurrentens ankomst vil hjælpe med at sætte fokus på "split billing" - altså muligheden for at dele telefonregningen op i forhold til henholdsvis erhvervs- og privat forbrug.

"I forhold til split billing så er det et produkt, vi også har - og har stor succes med. Men der er potentielt stadig et rigtig stort uopdyrket marked for det produkt, så det, at der kommer en anden stor spiller og er med til at uddanne markedet - det vil skabe ekstra fokus og mere forretning for os begge," lyder det fra 3's kommunikationschef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.