Artikel top billede

Derfor er rivaler ligeglade med Ateas nye tele-firma

Ateas planer om et nyt teleselskab får ikke konkurrenterne til at ryste i bukserne. Læs hvorfor her.

Læs også:
Så billig bliver Ateas teleselskab med skattefidus

Ib Kunøe: Her er min plan med mit nye teleselskab

I mere end et år har it-forhandleren Atea planlagt lanceringen af sit eget teleselskab.

Ideen er, at teleselskabet skal lukrere på Ateas i forvejen massive tilstedeværelse på landets arbejdspladser - og i resten af Norden.

Og udover at Atea Tele i udgangspunktet vil satse på salg af b2b-løsninger, ligger det også i forretningsmodellen at få medarbejderne til at købe deres private telefoni gennem arbejdspladsen.

Det sker ved hjælp af de skattemuligheder, der ligger i bruttolønsordningen.

Da Atea allerede har et fast greb om bruttolønsmarkedet med 410.000 medarbejdere oprettet i sin portal, kan teleselskabet fra Atea synes som en trussel mod de traditionelle teleselskaber.

Ingen nervøse trækninger hos konkurrenter

Men konkurrenterne virker ikke synderligt nervøse over konkurrencen fra den nye front.

Ifølge Telias kommunikationschef Mette Honoré er der ingen bekymring at spore hos det svenskejede teleselskab.

"Atea er bedst til at sælge hardwaren, men har ikke så godt fat i markedet for sim-kort," skriver hun til Computerworld efter at have snakket med Telias erhvervskundedirektør Morten Bentzen.

Heller ikke teleselskabet 3 ryster i bukserne.

"Vi må jo se, hvad de kommer med, men umiddelbart er vi i en branche, hvor vi er vant til konkurrence, så det tager vi ikke så tungt. Vi har nogle gode produkter til nogle attraktive priser," skriver kommunikationschef Stine Green Paulsen til Computerworld.

Oven i købet håber man her, at konkurrentens ankomst vil hjælpe med at sætte fokus på "split billing" - altså muligheden for at dele telefonregningen op i forhold til henholdsvis erhvervs- og privat forbrug.

"I forhold til split billing så er det et produkt, vi også har - og har stor succes med. Men der er potentielt stadig et rigtig stort uopdyrket marked for det produkt, så det, at der kommer en anden stor spiller og er med til at uddanne markedet - det vil skabe ekstra fokus og mere forretning for os begge," lyder det fra 3's kommunikationschef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere