Artikel top billede

Sådan kan du forbedre din sikkerhed med særlige fælder

Udførlig rapport giver dig overblik over, hvordan du med digitale fælder - såkaldte 'honey-pots' - kan overvåge og analysere cyber-angreb.

Læs også:
Se det ske: Disse net-angreb finder sted i dette øjeblik

Sådan forhindrer du et DoS-angreb

Prisliste: Så meget koster en hacker

Hvis du vil forhindre cybe-rangreb i et tidligt stadie, skal du have dine digitale fælder (Honeypots) parat, mener European Network and Information Security Agency (ENISA).

Honeypots er digitale fælder, der bruges til at detektere og analysere cyber-angreb.

Fælderne kan placeres på et utal af måder, mest udbredt er Honeypots installeret i på server-siden eller i et klient-miljø.

Fælderne kan emulere udbredte services som for eksempel HTTP, MSSQL, SSH eller MySQL.

Eventuelle angreb imod Honeypots logges derefter, og du kan på den måde analysere dig frem til, hvor dine sårbarheder er.

ENISA har undersøgt, 30 forskellige Honeypot-systemer, og giver deres anbefalinger videre i en udførlig 183 siders lang rapport.

Her er det bedste værktøj

ENISA har gjort undersøgelsen brugervenlig ved at vurderer de forskellige Honeypots med en smileys.
Her vurderes produkterne blandt andet efter 10 kategorier, deriblandt pris, pålidelighed, kvalitet af opsamlet data og skalerbarhed.

I rapportens konklusion fremhæver ENISA Dionaea som det mest anbefalelsesværdige produkt på grund af Dionaeas store udvalg af services, og den kvalitet som produktet leverer.

Nedenfor ses ENISA's anbefalinger per produkt, målt på de mest udbredte services i it-branchen.

Honeypots er ikke førstevalg i dag

ENISA, der har til erklæret formål om at forbedre og udvikle netværks- og informationssikkerhed i EU, beskriver Honeypots som et stærkt værktøj i sikkerheds-værktøjskassen, men Honeypot-metoderne er endnu ikke for alvor slået igennem.

En undersøgelse fra 2011 som ENISA selv har foretaget blandt CERT's (Computer Emergency Response Teams) viser, at det kun er under 20 procent af CERT-enhederne, der benytter sig af Honeypots.

I Danmark kender vi CERT-enhederne i form af DK-CERT, der sammen med GovCERT informerer og varsler om it-trusler i Danmark.

Læs også:
Se det ske: Disse net-angreb finder sted i dette øjeblik

Sådan forhindrer du et DoS-angreb

Prisliste: Så meget koster en hacker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere