Artikel top billede

Telias bestyrelsesformand presset til at gå

Ønsket om nye kræfter i TeliaSoneras top får nu bestyrelsesformanden til at melde sin afgang. Topchef siger også farvel næste år.

Læs også:
TeliaSonera vil kræve penge for Skype-samtaler

Telia i massiv sparerunde: Tusindvis af ansatte fjernes

TeliaSoneras bestyrelsesformand, Anders Narvinger, meddelte i går, at han ikke genopstiller til næste generalforsamling hos den svenske telekoncern.

Det blev meddelt i en besked, der antyder, at beslutningen er hjulpet godt på vej udefra.

"Jeg har forstået, at nomineringskomiteen har ønsket at se forandringer i bestyrelsen og skabe en ny start for TeliaSonera, hvor en ny direktør træder til næste år. I det lys er det et naturligt skridt for mig at annoncere, at jeg ikke vil genopstille til næste år," lyder det i meddelelsen fra Anders Narvinger.

På jagt efter ny forretningsmodel
Ligesom alle andre teleoperatører er Telia presset af faldende indtjening på telefoni i takt med, at ip-baserede løsninger vinder frem.

I sin søgen efter at finde en forretningsmodel, der tager højde for de faldende telefoni-indtægter, sendte TeliaSonera-direktør Lars Nyberg sidste år en prøveballon i vejret med forslag om at kræve gebyrer for ip-baserede samtaler via for eksempel Skype.

Forslaget blev fremført på Mobile World Congress i februar, men blev senere trukket tilbage.

Direktør stopper også næste år

Nomineringskomiteen er nu gået i gang med at lede efter en ny bestyrelsesformand og håber på at kunne præsentere et bud i slutningen af januar.

Den kommende bestyrelsesformands første store opgave ligger allerede klar.

Han/hun skal nemlig være med til at finde frem til Telias næste direktør. Nuværende koncerndirektør Lars Nybergs kontrakt udløber nemlig til december næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.