Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

CSC-ansatte overvejer at forlade virksomheden

It-folkene hos CSC overvejer, om de skal forlade virksomheden.

Læs også:
Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark
.

Topchef: Sådan skal CSC Danmark komme på fode igen.

Så mange danske it-folk bliver fyret hver dag.

De ansatte hos it-giganten CSC er i færd med at overveje, om de foretrækker en frivillig aftrædelsesordning i forbindelse med at CSC vil skære 180 stillinger, primært i Danmark.

Hvor mange der siger ja, og hvor mange der ender med at miste jobbet, er fortsat ukendt.

Men CSC's forhandlinger med de faglige repræsentanter er stadig i fuld gang.

Desuden orienterede CSC onsdag medarbejderne om situationen ved et medarbejdermøde.

"Vi havde et stort medarbejdermøde onsdag, hvor vi fulgte op på, hvordan det går med projektet," siger Kim E. Møller.

Rigtig gode drøftelser

Han fortæller, at medarbejderne ved denne lejlighed også blev informeret om, at CSC har et godt samarbejde med fagforbundene.

"Vi har haft nogle rigtig gode drøftelser med dem, også i forhold til hvad man kan gøre, og hvordan man kan få det bedst mulige ud af de forhandlinger om det, vi nu skal igennem," siger Kim E. Møller.

Han vil af hensyn til forhandlingerne ikke gå i detaljer om, hvad de har talt med fagforeningerne om.

Han fortæller, at CSC dog endnu ikke er i position, hvor firmaet kan offentliggøre information om det endelige antal af stillinger, som skal skæres.

"Det er alt for tidligt," siger Kim E. Møller.

Årsagen er blandt andet, at CSC's ansatte hver især overvejer om de skal melde sig på listen over folk som ønsker at aftræde frivilligt.

Ikke overblik endnu

Denne proces er i gang og rammerne for at gå frivilligt er meldt ud internt til firmaets mange ansatte.

Hvilke fordele der måtte være for de ansatte ved at gå frivilligt i stedet for at risikere at bliver fyret kan pressechefen ikke siger noget om, fordi vilkårene ikke er offentliggjort eksternt.

Samtidig er sidste frist for tilmelding ikke nået. Derfor har CSC endnu ikke et overblik over hvor mange mulige frivillige aftrædelser der kan komme på tale.

CSC topchef John Walsh offentliggjorde den 6. november planerne om at skære 180 stillinger, primært i Danmark og Sverige. Dengang fortalte han, at firmaet forventer at der kan går op til 90 dage.

"Men normalt gennemfører man det betydeligt hurtigere. Og det håber vi også at kunne gøre," siger Kim E. Møller.

Fyringerne er en del af et forsøg på at omstrukturere hele it-giganten CSC, som topchefen Mike Lawrie i september måned offentliggjorde.

Det kommer efter det massiv deroute, som han indgående har beskrevet offentligt, og som kulminere med det amerikanske børstilsyns (SEC) undersøgelse af regnskabsfusk, som udsprang hos CSC i Danmark

Firmaet har i Danmark afleveret et regnskab med næsten en milliard i underskud og har tidligere på året fyret 450 ansatte, primært i Danmark, samt afhændet 300 til Tata TCS som følge af en tabt milliardkontrakt med TDC. Mange af de overdragne ansatte mistede efterfølgende også jobbet hos Tata TCS.




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere