Artikel top billede

Store planer: Google gør Android lækker til erhvervslivet

Android har massiv succes blandt forbrugerne, men mødes ofte med skepsis i virksomhederne. Det vil Google nu lave om på.

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Det kan godt være, at Googles Android-platform ifølge den seneste opgørelse fra IDC er helt oppe på en global markedsandel på 75 procent.

iOS ligger "blot" på 14,9 procent, Blackberry på 4,3 og Windows Phone på to procent.

Kigger man isoleret på erhvervsmarkedet, vil fordelingen dog være markant anderledes.

Rimeligt eller ej: Android er ikke it-chefernes foretrukne platform og formentlig heller ikke i nærheden af at blive det.

Derfor forsøger Google at gøre Android stadig mere erhvervs-egnet. Det seneste tiltag er muligheden for at oprette en intern app store, så de apps, man udvikler til medarbejderne, kun kan ses og hentes internt i organisationen.

"Uanset om du har udviklet en app til udgifts-rapportering for medarbejderne eller til at finde konference-lokaler, så er Google Play Private Channel designet til at gøre det hurtigt og let at finde din organisations interne apps for medarbejderne," skriver Google i et blogindlæg.

Sådan fungerer det 

Den nye Private Channel gør det muligt for brugerne af erhvervsløsningen Google Apps at distribuere de interne apps via Google Play Store.

I Googles support-forum kan man læse, hvordan løsningen fungerer i praksis. 

"Administratorerne af Google Apps-domænet kan også vælge, hvilke brugere eller bruger-grupper, der kan få adgang til Private Channel og downloade applikationer."

"Google Play Store tilbyder almindelige funktioner til applikations-publisering, inklusiv bruger-autentificering, virus- og malwarebeskyttelse, device targeting, betaling, bruger-rating og bruger-feedback."

Her har Android en udfordring

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Ikke mindst Windows Phone og Blackberry gennemgår markante forbedringer i disse måneder - og det sker i høj grad med fokus på erhvervsbrugerne.

Den udvikling har Google uden tvivl spottet, da det kan gøre livet endnu sværere for det ellers så populære Android, når vi taler erhvervsbrugere.

Android er i forhold til virksomhederne ofte blevet kritiseret for, at mængden af malware stiger kraftigt, ligesom mange mener, at det er nødvendigt med mere kontrol med, hvilke apps, der lukkes ind i Googles Play-butik.

Samtidig er der stadig problemer med, at nye opdateringer af Android er alt for lang tid om at blive rullet ud til brugerne, og en del udviklere klager også over den fragmentering, der eksisterer i Android-universet.

Stort fokus på interne app stores

På Gartners liste over de 10 vigtigste it-trends for virksomhederne ligger interne app stores på en fjerdeplads.

"Behovet opstår, fordi de almindelige app stores typisk retter sig mod bestemte enheder og kan være en udfordring i forhold til bestemte apps og licens-modeller. Gartner venter derfor, at mange organisationer i 2014 vil levere de mobile applikationer til medarbejderne via private app stores," skriver Gartner.

"Med enterprise app stores skifter it-afdelingens rolle fra at være en central planlægger til at være markeds-forvalter, der leverer governance og formidler services til brugere og potentielt et økosystem til at understøtte 'app-trepreneurs.'"

Denne tendens vil Google altså nu forsøge at favne ved hjælp af det nye tiltag.

Det bør i øvrigt bemærkes, at Android ikke er den eneste smartphone-platform, der ikke er perfekt på alle punkter, når man taler erhvervsbrugere.

Se vores guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere