BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Store planer: Google gør Android lækker til erhvervslivet

Android har massiv succes blandt forbrugerne, men mødes ofte med skepsis i virksomhederne. Det vil Google nu lave om på.

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Det kan godt være, at Googles Android-platform ifølge den seneste opgørelse fra IDC er helt oppe på en global markedsandel på 75 procent.

iOS ligger "blot" på 14,9 procent, Blackberry på 4,3 og Windows Phone på to procent.

Kigger man isoleret på erhvervsmarkedet, vil fordelingen dog være markant anderledes.

Rimeligt eller ej: Android er ikke it-chefernes foretrukne platform og formentlig heller ikke i nærheden af at blive det.

Derfor forsøger Google at gøre Android stadig mere erhvervs-egnet. Det seneste tiltag er muligheden for at oprette en intern app store, så de apps, man udvikler til medarbejderne, kun kan ses og hentes internt i organisationen.

"Uanset om du har udviklet en app til udgifts-rapportering for medarbejderne eller til at finde konference-lokaler, så er Google Play Private Channel designet til at gøre det hurtigt og let at finde din organisations interne apps for medarbejderne," skriver Google i et blogindlæg.

Sådan fungerer det 

Den nye Private Channel gør det muligt for brugerne af erhvervsløsningen Google Apps at distribuere de interne apps via Google Play Store.

I Googles support-forum kan man læse, hvordan løsningen fungerer i praksis. 

"Administratorerne af Google Apps-domænet kan også vælge, hvilke brugere eller bruger-grupper, der kan få adgang til Private Channel og downloade applikationer."

"Google Play Store tilbyder almindelige funktioner til applikations-publisering, inklusiv bruger-autentificering, virus- og malwarebeskyttelse, device targeting, betaling, bruger-rating og bruger-feedback."

Her har Android en udfordring

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Ikke mindst Windows Phone og Blackberry gennemgår markante forbedringer i disse måneder - og det sker i høj grad med fokus på erhvervsbrugerne.

Den udvikling har Google uden tvivl spottet, da det kan gøre livet endnu sværere for det ellers så populære Android, når vi taler erhvervsbrugere.

Android er i forhold til virksomhederne ofte blevet kritiseret for, at mængden af malware stiger kraftigt, ligesom mange mener, at det er nødvendigt med mere kontrol med, hvilke apps, der lukkes ind i Googles Play-butik.

Samtidig er der stadig problemer med, at nye opdateringer af Android er alt for lang tid om at blive rullet ud til brugerne, og en del udviklere klager også over den fragmentering, der eksisterer i Android-universet.

Stort fokus på interne app stores

På Gartners liste over de 10 vigtigste it-trends for virksomhederne ligger interne app stores på en fjerdeplads.

"Behovet opstår, fordi de almindelige app stores typisk retter sig mod bestemte enheder og kan være en udfordring i forhold til bestemte apps og licens-modeller. Gartner venter derfor, at mange organisationer i 2014 vil levere de mobile applikationer til medarbejderne via private app stores," skriver Gartner.

"Med enterprise app stores skifter it-afdelingens rolle fra at være en central planlægger til at være markeds-forvalter, der leverer governance og formidler services til brugere og potentielt et økosystem til at understøtte 'app-trepreneurs.'"

Denne tendens vil Google altså nu forsøge at favne ved hjælp af det nye tiltag.

Det bør i øvrigt bemærkes, at Android ikke er den eneste smartphone-platform, der ikke er perfekt på alle punkter, når man taler erhvervsbrugere.

Se vores guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Læs også:

Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.