Artikel top billede

Stærke tricks: Forlæng batteritiden på din mobil

Løber din mobil eller bærbare tør for strøm alt for hurtigt? De fleste har oplevet det - og især, når der ikke er en stikkontakt i nærheden. Her er en række tips, som hjælper dig med at spare på den dyrebare strøm.

Stærke tricks: Forlæng batteritiden på din mobil

Det er aldrig til at vide med juletrafikken. Selv om du afsætter rigelig tid, er der ikke meget at stille op, hvis toget er forsinket eller køen på motorvejen bliver ved i det uendelige.

I sådanne tilfælde er det rart at have en smartphone eller tablet at udfylde ventetiden med. Derfor ville det føje spot til skade, hvis du på grund af forsinkelserne også løber tør for strøm.

Heldigvis findes der nogle ting, du kan gøre for at spare på batteriet, så dine mobile apparater holder længere.

Invester i et etui med indbygget batteri

Et etui med indbygget ekstrabatteri til din telefon giver den ekstra batterilevetid og beskytter mod slag. Den slags etuier har som regel stik, som sættes til telefonens strømstik.

Den eneste ulempe er, at man ikke samtidig kan bruge dock-tilhør uden først at fjerne telefonen fra etuiet.

Et af vores favorit-etuier med indbygget ekstrabatteri er Mophie Juice Pack Plus til iPhone 4/4S og til Samsung Galaxy S III.

Dette tilbehør næsten fordobler din telefons batterilevetid og hverken vejer eller fylder særlig meget. Desuden kan man stadig tilslutte sin telefon med sin computer via det medfølgende USB-kabel. Herudover har det en tænd-sluk-knap, så man har manuel kontrol over, om etuiet skal give strøm til telefonen. Et godt valg til iPhone 5 er Unus Ecopack, som fås i mange forskellige farver.

Der findes også etuier med indbygget ekstrabatteri til iPad og andre tablets. Du vil især værdsætte en forlænget batterilevetid, hvis du har tænkt at se film på din tablet i tog, bus eller fly eller i bilen, hvis det ikke er dig, der kører.

Padacs Enduro er for eksempel et mappe-etui med indbygget lithium-ion-batteripakke. Det tynde batteri leverer 8000mAh ekstra til din iPads batterilevetid - du slutter bare det medfølgende kabel til iPad'ens dock-connector og trykker på tænd-knappen, når du har brug for mere strøm. Dette produkt findes i en model til iPad mini, en til den fjerde generation af iPad samt en til den tredje generation og iPad 2.

Her er de bedste spareråd

Køb en ekstern batteripakke

Hvis du ikke kan finde et etui med indbygget ekstrabatteri, som passer til din telefon, så kan du forsøge dig med en ekstern batteripakke.

Incipios universelle backupbatteri OffGrid er kompatibelt med alle mobile enheder, der får strøm via micro-USB og kan også bruges til enheder fra Apple med en 30-pin dock-connector. Dette lille ekstrabatteri fylder ikke meget. Du lader det bare op derhjemme og smider det i tasken til nødstilfælde.

Til mere offroad-lignende forhold kan du overveje Joos Orange, som udover ekstrabatteri kan holde dit apparat kørende ved hjælp af solceller, eller Tekkeon TekCharge, som oplader dit apparat med almindelige AA-batterier. Begge disse batteripakker kan tilsluttes en bred vifte af mobile enheder.
 
Det er også svært at undvære en biloplader til køreturen. For eksempel Scosche Revolt C2 er et godt bud. Den har to USB-porte og kan oplade to apparater samtidig. Hver port leverer 10 watt, hvilket er nok til at oplade to tablets ved normal ladehastighed.

Tilpas dine gadgets indstillinger

Med nogle ganske få justeringer i sin telefons eller tablets indstillinger kan man ofte spare betydeligt på batteriet. I det følgende gennemgår vi nogle af mulighederne.

Dæmp lyset i skærmen: De fleste telefoner kan automatisk justere skærmens lysstyrke ud fra lyset i det omgivende miljø og systemaktivitet. Denne funktion sørger for, at der bruges mindre strøm, end hvis skærmen konstant lyser ved fuld styrke, selvom det kan forlænge batteriets levetid yderligere, hvis man skruer helt eller næsten helt ned for skærmens lysstyrke og lader den blive på det niveau.

Juster skærmens timeout: Når din mobile enhed ikke har været brugt i nogle sekunder eller minutter, slukker skærmen automatisk, så man på den måde sparer på strømmen, til når man har brug for den. På nogle apparater kan man manuelt slukke for skærmen, men på mange kan man i det mindste indstille, hvornår skærmen skal slukke sig selv. En kort timeout for skærmen på et minut eller derunder er med til at forlænge batterilevetiden.

Sluk for Wi-Fi: Når du ikke bruger Wi-Fi, så sluk for det. Det samme gælder Bluetooth.
 
Sluk for eller begræns meddelelser: Hvis du bruger iOS, skal dette gøres manuelt for hver app. Gå ind i Indstillinger > Meddelelser, hvor du trykker på hver app, du vil justere denne indstilling for. Herefter slår du Meddelelsescenter-indstillingen Fra. Hvis du bruger Android, bør du slå synkronisering fra for tjenester, du ikke bruger. Det gør du ved at få ind i Indstillinger og vælge Konto og synkronisering. Her kan du slå synkroniseringen fra for de forskellige konti, du har tilknyttet telefonen.

Træk stikket ud for unødvendige apps: Lad ikke apps, du ikke aktivt bruger, være åbne. Smartphones har det med at lade apps køre i baggrunden, indtil de tvinges til at lukke. Men mange apps bruger meget strøm, når de er åbne. I iOS dobbelttrykker du på Hjem-knappen indtil multitaskinglinjen kommer frem. Her holder du et ikon inde, indtil der dukker et X op. Tryk på dette X for at lukke app'en. Windows Phone 8 har en smart batterisparefunktion, som sørger for, at apps for eksempel ikke åbner automatisk. Du vil stadig modtage sms og opkald, men derudover køres der kun de apps, du selv åbner, og desuden vil e-mail også kun blive synkroniseret manuelt.

Slå flytilstand til: Flytilstand deaktiverer alle trådløse forbindelser inklusive forbindelsen til mobilnetværket, Wi-Fi, Bluetooth og GPS.

Slå lokalitetstjenester fra: Dette kan spare meget strøm for ikke at nævne penge, hvis du rejser udenlands.

Sluk for vibration: Hvis telefonen er indstillet til at vibrere, bruger den meget mere strøm, når den modtager et opkald eller en sms, end hvis den er indstillet til at afspille en ringetone. Hvis du befinder dig et sted, hvor du ikke ønsker at forstyrre andre med høje lyde, så overvej at sætte telefonen på lydløs og i stedet lad den ligge et sted, hvor du kan se den.

Omgivelsernes indvirkning: Lad ikke din mobile enhed blive for varm eller for kold. Apple anbefaler, at selskabets apparater holdes i en temperatur på mellem nul og 35 grader celsius, hvilket også for andre producenters produkter normalt anses som en sikker temperatur. Så hvis du rejser til steder med ekstreme temperaturer, så overvej at opbevare din telefon et sted, der er isoleret fra omgivelsernes temperatur.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.