Artikel top billede

Mobileirons løsning er et eksempel på MDM.

Her er alle løsningerne til mobile device management

Mobile device management-software hjælper it-afdelingen med at styre de mange smartphones og tablets. Her er leverandørernes styrker og svagheder.

Læs også:

Mobile device management: Derfor er det din redning

MDM-løsninger skal gøre det lettere at styre indholdet og sikkerheden på de smartphones og tablets, medarbejderne bærer rundt på.

Gartner forventer, at 65 procent af alle virksomheder inden for de næste fem år vil anvende mobile device management-software.

IDC er af samme opfattelse. Her vurderer man, at den årlige vækst på markedet vil være på 31,8 procent frem til 2016, hvor der samlet vil blive omsat for mere en 10 milliarder kroner.

Markedet er endnu i gang med at forme sig, og det kan godt være lidt en udfordring at finde ud af, hvilke løsninger og leverandører, man skal satse på. 

Et sted at starte vurderingen er Gartners Magic Quadrant, der inddeler MDM-markedet i forskellige grupper af leverandører.

Styrker og svagheder

Rapporten, der blandt andet kan ses
her (PDF)
definerer MDM som "et policy- og konfigurerings-værktøj til mobile, håndholdte enheder."

"Det hjælper virksomheder med at håndtere overgangen til et mere komplekst miljø for mobil-it og -kommunikation ved at understøtte sikkerhed, netværks-services og software- og hardware-management på tværs af en række platforme."

Du kan læse meget mere om formålet med MDM i denne artikel.

Gartners Magic Quadrant for MDM er fra maj 2012. Den har selskaber som Mobileiron, Airwatch og Fiberlink som markeds-ledere, mens SAP og Symantec er placeret som udfordrere. 

"Virksomheden lægger vægt på omfattende life cycle management, inklusiv monitoring af forbruget, omkostnings-kontrol, applikations-udrulning og versions-kontrol," skriver Gartner blandt andet om Mobileiron.

IBM ligger i rapporten placeret som en visionær leverandør, der dog ifølge Gartner stadig er lidt for pc-fokuseret.

Danske Excitor er ikke med i Gartners opgørelse, og det fremgår, at det skyldes, at selskabets omsætning ikke lever op til kriterierne i rapporten.

Tjek hele rapporten om MDM-markedet her.

Mere information her

Forrester har en tilsvarende rapport, hvor man kan se, hvilke konkrete funktioner, der understøttes i de forskellige løsninger.

Det skal understreges, at rapporten er fra januar 2011, så der kan være sket en del ændringer siden da. Den giver dog uanset hvad et meget godt overblik over markedet.

På siden Enterprise iOS, der et forum for administratorer af iPad og iPhone, finder du desuden et godt overblik over de tilgængelige løsninger og fordele og ulemper ved disse.

Læs også:

Mobile device management: Derfor er det din redning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere